Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 17.9.

helsinki

Adele Sauros Quartet,Ravintola Harju 8, helsinki17.9. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Adele Sauroksen nimeä kantava kvartetti konsertoi syyskuussa seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhtye teki uusimman albuminsa myötä laajan kansainvälisen levyjulkaisukiertueen keväällä 2024, ja yhtyeen yhteissoitto on korkeimmalla tasollaan ikinä.

Adele Sauros Quartet perustettiin vuonna 2012 ja se on esiintynyt merkittävimmillä jazzfestivaaleilla niin Suomessa kuin Pohjoismaissa. Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä yhtye suuntaa Jazzliiton kiertueelle esittäen uuden albuminsa materiaalia. Kiertue alkaa Kotkasta 16.9., jonka jälkeen luvassa ovat Helsinki, Joensuu, Savonlinna, Riihimäki, Oulu ja Mäntsälä.

Adele Sauros Quartetin neljäs pitkäsoitto, Your Special Loss, julkaistiin maaliskuussa 2024 espanjalaisen Fresh Sound Records -levy-yhtiön toimesta. Yhtyeen levyjulkaisukiertueet ovat ulottuneet Suomen ohella Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Espanjaan. Albumi koostuu Adele Sauroksen sävellyksistä, jotka käsittelevät toipumista ja toivon löytämistä. Melodiset ja vakavat sävellykset ammentavat vaikutteita pohjoismaisesta ja amerikkalaisesta jazzista.

Saksofonisti Adele Sauros on yksi tämän hetken aktiivisimmista jazzmuusikoista ja säveltäjistä Suomessa ja Euroopassa. Sauros uskoo sävelten voivan muuttaa maailmaa, mikäli tekee taidetta omin ehdoin, kuten hänen kvartettinsa. Yhtyeen jäsenet ovat virtuoottisia jazzmuusikoita, joilla on avoimet mielet sekä uskallusta poiketa totutuista kaavoista – ja heittäytyä improvisoimaan spontaanisti.

Sauros yhtyeineen odottaa innokkaasti syyskuun kiertuetta kesän keikkatauon jälkeen.

”Emme malta odottaa Jazzliiton kiertuetta erityisesti kesän pienen keikkatauon jälkeen, kun kaikki yhtyeemme kesän keikat jouduttiin perumaan ranteeni murtumisen takia”, Sauros kertoo.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Jazz soi ja näkyy!

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu omatuotantoisia kiertueita sekä ulkopuolisten tuottajien kanssa yhteistyössä tuotettuja kiertueita.

loimaa

Vapaat äänet: Tiistaikonsertti, Seppo Kantonen trio,Taidetalo, loimaa17.9. Klo 19:00

keikka

Seppo Kantonen trio merkitsee legendaariselle pianistille paluuta perinteisen piano-basso-rummut-trion pariin. Poikkeuksellisen ansioituneiden jazzkonkareiden uusi kokoonpano kiersi laajasti Suomea tammi-helmikuussa 2024 ja aloittaa syksyn kiertueensa Loimaan Taidetalossa 17.9.

“Kokoonpano aloitti uuden sävellysmateriaalini harjoitukset vuoden 2023 alussa. Bändin ilmaisullinen kieli on vapaahko mutta sävellettyyn pohjautuva. Omasta mielestäni olen vasta viime aikoina löytänyt mieleiseni sekoituksen konsonansseista ja dissonansseista. Kappaleitteni tunnelmaa tukevat Markku Ounaskarin kaunis rumpusoundi ja Antti Lötjösen rytmisesti vahva
basismi molempien ollessa myös herkkiä ja nopeita reagoimaan uusiin tilanteisiin. Kaikenkaikkiaan trion pyrkimys selkeään ilmaisuun on mielestäni parhaiten kuvaava luonnehdinta.”
– Seppo Kantonen

"Seppo Kantosen kieli on heleä, jäisen kirkas, tarkka, mutta ei kova, vaan
lempeän optimistinen ja sävelkynän jälki vaikuttavan omaleimainen ja tuore."
– Arto Murtovaara, Kulttuuritoimitus

Seppo Kantonen piano, sävellykset
Antti Lötjönen kontrabasso
Markku Ounaskari rummut

Pääsyliput 10€/8€, museokortilla 7€/5€. Loimaan Seudun Musiikkiopiston opiskelijat ilmaiseksi

Loimaan Taidetalo
Rantatie 2 | 32200 Loimaa | loimaantaidemuseo.fi

Yhteistyössä Loimaan kulttuuripalvelut ja Vapaat äänet

Valokuva: Teemu Mattsson