Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 30.9.

kalajoki

Vapaat äänet: Jacky Molard & Francois Corneloup quartet,Virta-Sali, kalajoki30.9. Klo 19:00

Jacky Molard & Francois Corneloup quartet Entre Les Terres (www)

keikka


Ranskalainen huippuyhtye tarjoaa kiehtovaa matkaa jazzin ja etnon välillä.

Entre les terres – Maiden välillä, julistavat viulisti Jacky Molard ja saksofonisti Francois Corneloup uudessa yhtyessään. Ensin mainittu on yksi Bretagnen kansanmusiikin keulahahmoista, joka on pitkään raivannut tilaa perinteen uudistamiselle. Toinen on ranskalaisen jazzkentän oman tiensä kulkija, arvostettu improvisoidun musiikin käsityöläinen. Molemmat säveltävät värikkäitä kappeleita kvartetille, johon kuuluvat heidän lisäkseen klarinetisti Catherine Delaunay sekä useilta Suomen vierailuiltaan tutuksi tullut sellovirtuoosi Vincent Courtois. Delaunay tunnetaan improvisaatiotaitojensa lisäksi arvostettuna nykyklassisen musiikin tulkkina ja Courtois aktiivisena luovan eurooppalaisen skenen vaikuttajana lukuisissa projekteissa.

Jacky Molard & François Corneloup quartet Entre les terres
Jacky Molard, viulu, säv.
Francois Corneloup, baritonisaksofoni, säv.
Catherine Delaunay, klarinetti
Vincent Courtois, sello

Liput alkaen 25€
Virta-Sali, Kalajoentie 1, 85100 Kalajoki

Kiertuen tuotanto: Vapaat äänet Yhteistyössä: Suomen Jazzliitto

 




siikajoki

Vapaat äänet: Pauli Lyytinen Lehto / Korpi,Ruukin pääkirjasto, siikajoki30.9. Klo 18:00

Pauli Lyytinen

Pauli Lyytinen Lehto / Korpi (www)

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytinen esiintyy Ruukin pääkirjastossa maanantaina 30.9.

Saksofonisti Pauli Lyytinen julkaisi toisen sooloalbuminsa Lehto / Korpi We Jazz levymerkille 30. elokuuta ja on lähtenyt mittavalle Vapaat äänet -kiertueelle ympäri Suomea. Lyytinen saapuu Siikajoelle maanantaina 30. syyskuuta ja esiintyy Ruukin pääkirjastossa.  Luonnonläheisessä konsertissa Lyytinen laajentaa omaa musiikillista maisemaa ja yhdistelee luontevasti saksofonia, kenttä-äänityksiä ja laajennettua instrumentaatiota.

Sooloprojektissaan (2012-) saksofonisti vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solisitinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti. Uuden albumin teko on ollut pitkä prosessi jonka aikana Lyytinen on mm. soittanut ja äänittänyt laulujoutsenten ja satakielien kanssa.
Pauli Lyytinen on laaja-alainen muusikko ja säveltäjä, joka operoi erityisesti jazzin, kokeellisen, elektroakustisen ja nykymusiikin parissa. Lyytisen aktiiviset kokoonpanot ovat Pauli Lyytinen Soolo, Pauli Lyytinen & Niillas Holmberg, Pauli Lyytinen Rabbit Hole (fi/no/ch), Magnetia Orkesteri, Elifantree ja Sole Azul.

Pauli Lyytinen: tenori-, altto-, ja sopraanosaksofoni, live-elektroniikka, mellotron

Maanantai 30.9. klo 18:00
Vapaapääsy
Ruukin pääkirjasto / Opintie 3, 92400 Ruukki

Konsertin toteuttavat Siikajoen kirjasto ja Vapaat äänet.
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto

turku

Monday Jazz Happening: Veikka Kajamies Trio & Jukka Perko,Rica Bar, turku30.9. Klo 19:00

Veikka Kajamies Trio

keikka

Jukka Perko – saksofonit
Joonatan Henriksson – klarinetti & piano
Otso Huhtala – basso
Veikka Kajamies – rummut

Nousevista jazztähdistä koostuva Veikka Kajamies Trio kohtaa Rica Barin illassa upean saksofonivirtuoosi Jukka Perkon ja vie kuulijansa matkalle yhden historian merkittävimpiin alttofonisteihin kuuluvan Cannonball Adderleyn musiikin maailmaan. Triossa soittavat turkulaisrumpali Kajamiehen lisäksi basisti Otso Huhtala ja Jazzliiton Taimi-palkittu pianisti-klarinetisti Joonatan Henriksson. Tätä spontaanin oivaltavaa musiikillisten runsaudensarvien kohtaamista et halua missata! 

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa. Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 19 vuoden ajan.

Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!