Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 16.9.

helsinki

Pikku Papun Orkesteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra & livepiirtäjä Liisa Kallio,Kulttuuritalo, helsinki16.9. Klo 18:00

 

Kun yhdistetään Pikku Papun Orkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra, saadaan syksyn iiiiiiisoin koko perheen lastenmusiikkikonsertti Kultsalla!

Pikku Papun supersuositut hitit kuullaan tuttuina mutta uudenlaisina versioina, sovitettuna isolle orkesterille. Yli 20-henkisessä kokoonpanossa riittää kuunneltavaa ja katseltavaa, kun orkesterissa soivat trumpetit, pasuunat ja saksofonit, ja rytmiä ryhdittävät piano, basso, kitara ja rummut. Sovituksista vastaa mm. Värttinästä tuttu Mikko Hassinen, joka toimii myös konsertin kapellimestarina.

Pikku Papun sanoittaja ja kuvittaja Liisa Kallio on konsertissa muusikoiden mukana lavalla. Hän kuvittaa konsertin ja herättää eloon laulujen tarinat ja hahmot piirtämällä, maalaamalla ja askartelemalla livenä valloittavia kuvia valkokankaalle. Sävel-, sana- ja kuvataide sulautuvat konsertissa kokonaisuudeksi, jossa yleisö pääsee laulun ja leikin ohella myös näkemään reaaliajassa, miten laulu siirtyy kuvaksi.

Konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Huom! Puhallinorkesterimme sointi on välillä äänekäs. Etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suosittelemme varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin.

Konsertin kesto n. 40 min.

 

Pikku Papun Orkesteri

Heli Kajo, laulu

Maiju Kopra, laulu, ksylofoni

Juho Puronaho, kitara, viulu, mandola

Tarmo Anttila, kontrabasso

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Mikko Hassinen, kapellimestari ja sovitukset

Liisa Kallio, sanoitukset, kuvitukset, livepiirtäminen

kotka

Saksofonisti Adele Sauroksen nimeä kantava kvartetti konsertoi syyskuussa seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhtye teki uusimman albuminsa myötä laajan kansainvälisen levyjulkaisukiertueen keväällä 2024, ja yhtyeen yhteissoitto on korkeimmalla tasollaan ikinä.

Adele Sauros Quartet perustettiin vuonna 2012 ja se on esiintynyt merkittävimmillä jazzfestivaaleilla niin Suomessa kuin Pohjoismaissa. Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä yhtye suuntaa Jazzliiton kiertueelle esittäen uuden albuminsa materiaalia. Kiertue alkaa Kotkasta 16.9., jonka jälkeen luvassa ovat Helsinki, Joensuu, Savonlinna, Riihimäki, Oulu ja Mäntsälä.

Adele Sauros Quartetin neljäs pitkäsoitto, Your Special Loss, julkaistiin maaliskuussa 2024 espanjalaisen Fresh Sound Records -levy-yhtiön toimesta. Yhtyeen levyjulkaisukiertueet ovat ulottuneet Suomen ohella Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Espanjaan. Albumi koostuu Adele Sauroksen sävellyksistä, jotka käsittelevät toipumista ja toivon löytämistä. Melodiset ja vakavat sävellykset ammentavat vaikutteita pohjoismaisesta ja amerikkalaisesta jazzista.

Saksofonisti Adele Sauros on yksi tämän hetken aktiivisimmista jazzmuusikoista ja säveltäjistä Suomessa ja Euroopassa. Sauros uskoo sävelten voivan muuttaa maailmaa, mikäli tekee taidetta omin ehdoin, kuten hänen kvartettinsa. Yhtyeen jäsenet ovat virtuoottisia jazzmuusikoita, joilla on avoimet mielet sekä uskallusta poiketa totutuista kaavoista – ja heittäytyä improvisoimaan spontaanisti.

Sauros yhtyeineen odottaa innokkaasti syyskuun kiertuetta kesän keikkatauon jälkeen.

”Emme malta odottaa Jazzliiton kiertuetta erityisesti kesän pienen keikkatauon jälkeen, kun kaikki yhtyeemme kesän keikat jouduttiin perumaan ranteeni murtumisen takia”, Sauros kertoo.

Jazz soi ja näkyy!

Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu omatuotantoisia kiertueita sekä ulkopuolisten tuottajien kanssa yhteistyössä tuotettuja kiertueita.

turku

Monday Jazz Happening: Fender Bender,Rica Bar, turku16.9. Klo 19:00

Fender Bender

keikka

Erno Koipio – kitara
Riku Heinänen – kitara
Mikko Saari – basso
Eemeli Tuominen – rummut

Fender Bender soittaa kitarapainotteista instrumentaalimusiikkia, jossa yhdistävänä teemana ovat West Coast Jazz, fuusio ja moderni blues. Luvassa on sovituksia muun muassa Larry Carltonin, Robben Fordin ja Julian Lagen tuotannosta. Kokoonpanon kitaristeina toimivat Erno Koipio ja Riku Heinänen, ja komppia tähdittävät basisti Mikko Saari sekä rumpali Eemeli Tuominen

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa. Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 19 vuoden ajan.

Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!