Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Mikko Innanen Autonomus,Kino Marilyn, loviisa24.11. Klo 19:00

keikka

LOVIISAN SOITTOKUNNAN KASVATTI SAKSOFONISTI MIKKO INNANEN TUO KANSAINVÄLISEN JAZZKVARTETTINSA KINO MARILYNIIN KESKIVIIKKONA 24.11.

Saksofonisti Mikko Innasen Autonomus on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Innanen sävelsi ohjelmiston 40 teosta talvella 2018-19. Sävellykset ovat päiväkirjamaisia. Johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta.

Mikko Innanen (s. 1978 Lapinjärvellä) on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina. Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP, Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Hän sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2008. Loviisassa soittoharrastuksen Bengt Ingelininoppilaana aloittanut Innanen on säännöllisesti esiintynyt nuoruuskaupungissaan eri kokoonpanoissa.

Kvartetin muut jäsenet, norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, jotka omalla tulkinnallaan auttavat viemään Innasen moni-ilmeiset ja -tulkintaiset sävellykset uusiin, ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin. Fiasko Records julkaisi kolmois-CD:n ”Mikko Innanen Autonomus: I-XXX” marraskuussa 2019.

Mikko Innanen saksofonit
Håvard Wiik piano (Norja)
Antti Lötjönen basso
Peter Bruun rummut (Tanska)
Kino Marilyn

ovet auki klo 18:00 | Liput 15 € maksu käteisellä tai Mobile Pay | K-18

Kuningattarenkatu 17, Loviisa | Loviisan kulttuuritoimen tuella

järj. Vapaat äänet, EX Quarantine Club Lovisa, Free Okapi ja Kino Marilyn

Keikat samana päivänä kaupungissa loviisa

Ei muita keikkoja.