Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti: PUHTI,ravintola Laulumies, helsinki9.11. Klo 19:00

keikka

PUHTI

Juho Laitinen: sello
Pepa Päivinen: sopraano- ja baritonisaksofoni, huilut
Jorma Tapio: alttosaksofoni, bassoklarinetti, huilu, bassohuilu

PUHTI on uusi "kamariyhtye" jossa on kaksi puupuhallinmuusikkoa ja sellisti. Yhtyeen muusikoilla on vahva tausta jazzin, improvisoidun musiikin ja klassisen musiikin alueilla.

Pepa Päivisen ja Jorma Tapion yhteinen soittohistoria juontaa jo legendaarisesta Edward Vesalan Sound & Fury -yhtyeestä 80-luvulta ja Juho Laitinen soitti Pepa Päivisen Quintetissä. Yhtyeen musiikki on sävyrikasta ja mielenkiintoista tarkoin sävelletyistä teoksista intuitiiviseen improvisointiin. Sävellykset ovat kauttaaltaan yhtyeen omaa tuotantoa. Erilaiset puhaltimet tekevät soinnista rikkaan ja dynaamisen.

PUHTI-kotisivu

Kuva: Joni Päivinen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Noudatamme voimassa olevia koronaepidemiaa koskevia viranomaisohjeistuksia sekä tartuntatautilain edellyttämiä terveysturvallisuustoimia.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Elena Mîndru FinnectionSavoy-teatteri, helsinki9.11. Klo 19:00

keikka

Jazzlaulaja ja säveltäjä Elena Mîndru juhlii uutta Hope-levyään marraskuussa seitsemän konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella. Kiertueella esiintyy Elena Mîndrun useilta levyiltä tuttu kokoonpano, johon kuuluvat kotimaiset huippujazzmuusikot: pianisti-säveltäjä Tuomas J. Turunen, Sointi Jazz Orchestran riveistä tunnettu basisti Oskari Siirtola ja Game Music Collectivesta tunnettu rumpali Anssi Tirkkonen.

Elena Mîndrun luotsaama kokoonpano vakiinnutti nimekseen Elena Mîndru Finnection vuonna 2018, jolloin se teki ensiesiintymisensä Garana Jazz Festivalilla Romaniassa. Konsertti oli menestys, ja poiki loistavia arvosteluja kansainvälisessä jazzmediassa. Ensiesiintymisensä jälkeen yhtye on esiintynyt festivaaleilla muun muassa Tukholmassa ja Saksassa, ja ensilevy Hope-julkaistiin tämän vuoden syksyllä 27.8.2021 Eclipse Music -levymerkille.

Yhtye soittaa ohjelmistoa uudelta albumilta. Musiikki on yhdistelmä amerikkalaista sekä eurooppalaista jazzia, johon yhdistyy lisäksi vaikutteita mm. pop/rockista sekä kansanmusiikista. Useista musiikkityyleistä saadut vaikutteet sulautuvat osaksi yhtyeen ilmaisua orgaanisella tavalla. Albumin keskeinen sanoma on luonnon kauneuden, onnellisuuden sekä toivon vaaliminen maailmassa, jonka täyttää erilaisten uhkakuvien loputon uutisvirta.

Yhtyeen kiertue käynnistyy tiistaina 2.11. Joensuun Kerubi-ravintolasta ja päättyy komeasti tiistaina 9.11. Savoy Teatterin levynjulkaisukonserttiin Helsingissä.

Yinon Muallem (IL)Malmitalo, helsinki9.11. Klo 19:00

Yinon Muallem

keikka

Liput 20/15 €

Etnosoi!-festivaalilla Malmitalossa 9.11. esiintyvä Yinon Muallem on yksi itämaisvaikutteisen jazzin avainhenkilöistä. Palkittu säveltäjä, mestariperkussionisti ja ud-luutun taitaja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Israelissa irakilaisperheeseen syntyneen ja vuosia Istanbulissa asuneen artistin musiikki on saanut vaikutteita mm. suufilais-, klezmer- ja romaniperinteistä, Balkanin alueen musiikeista sekä turkkilaisesta ja intialaisesta musiikista.