Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Verkkokonsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra & Mirja Mäkelä, joht. Anna-Maria Helsing – Hiljaisuuden muotokuvia,online, helsinki5.11. Klo 18:00

Ilmainen verkkokonsertti, tallenne keväältä 2021!

Katso ilmaiseksi pe 5.11.2021 klo 18 – su 5.12.2021 klo 24 välisenä aikana UMO Helsingin nettisivuilla tai mobiilisovelluksessa.  

UMO Helsinki Jazz Orchestra, orkesterin kapellimestarina debytoiva Anna-Maria Helsing ja vokalisti Mirja Mäkelätulkitsevat Outi Tarkiaisen sävellyksiä albumeilta Unpainted Portraits ja Into the Woodland Silence. Teoksissa yhdistyvät pohjoisen arkaaisuus, nykymusiikin arvaamattomuus sekä runouden kuulaus. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus liikkuu vapautuneesti jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa, jota UMO Helsinki Jazz Orchestran vahvat solistiesitykset raamittavat.

Konsertti on toteutettu poikkeusaikoina poikkeuksellisella tavalla: big bandin jokainen sektio on äänittänyt omat osuutensa kevään 2021 kokoontumisrajoitusten mukaisesti max. 6 hengen ryhmissä ja konserttitallenne on koostettu jälkikäteen. Tämän takia myös kuvitus on poikkeuksellinen: konserttivideon sijaan nähdään kauniita luontomaisemia. Konsertin juontaa säveltäjä Outi Tarkiainen.

Katso konsertti UMO Helsinki Jazz Orchestran nettisivuilla tai mobiilisovelluksessa. Verkkokonsertti on ilmainen, mutta voit ostaa 5/10/15 € hintaisen tukilipun.

Kapellimestari Anna-Maria Helsing (s. 1971) on johtanut lähes kaikkia merkittävimmistä pohjoismaista orkestereista ja tehnyt näyttävää uraa myös kansainvälisellä orkesterikentällä. Hän on toiminut mm. Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana ja on BBC Concert Orchestran uusi päävierailija Lontoossa. www.annamariahelsing.com

Mirja Mäkelä (s. 1968) on kuulunut kotimaisten jazzlaulajien kärkeen jo pitkään. Hän on luonut määrätietoisesti omaa tyyliään niin jazzlaulajana kuin -säveltäjänäkin. Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään yli 20 vuotta, laulanut useiden eri jazzmuusikoiden levyillä ja jazzyhtyeiden solistina sekä julkaissut kolme sooloalbumia. www.mirjamakela.com

Outi Tarkiainen (s. 1985) on yksi sukupolvensa kiinnostavimmista säveltäjistä. Tarkiainen on säveltänyt orkesteri-, vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkestereille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Tarkiaisen sävellyksissä länsimainen taidemusiikki ja jazzmusiikin traditio elävät innovatiivisessa vuorovaikutuksessa. www.outitarkiainen.fi 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Petiscaria Jazz - Nina LindroosHietalahden kauppahalli / Petiscaria, helsinki5.11. Klo 19:00

Nina Lindroos

keikka

Illan solisti, Nina Lindroos, on kokenut laulaja ja viihdyttäjä, joka on esiintynyt monilla areenoilla ja festivaaleilla. Ulkomailla konsertteja hänellä on ollut mm. Hampurissa ja Dresdenissä. Nina on vahva blues ja jazz tulkitsija, mutta on myös menestynyt popmusiikin saralla. Riki Sorsan viimeiseksi jääneellä albumilla hän esittää Rikin kanssa duettona kappaleen Hunajainen – A taste of honey. Illan orkesteriin kuuluvat lisäksi Pekka Mesimäki (p) ja llkka Hanski (b).

Tervetuloa nauttimaan svengaavasta musiikista, herkullisesta ruoasta ja mainioista juomista. Suosittelemme pöytävarausta, koska paikkoja on rajoitetusti.