Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 26.11.

helsinki

Suomi 100 -juhlakonsertti – Jazz’n Jam,Malmitalo, helsinki26.11. Klo 17:00

Jazz'n Jam

keikka

Heittäydy kiehtovien musiikkielämysten pauloihin avoimin mielin ja uteliaana.

Tule nauttimaan vapaan ilmaisun yllätyksistä ja musiikillisen ilmaisun monipuolisuudesta mainioiden muusikoiden seurassa. Esiintyjinä nuoremman muusikkopolven taitajia vahvistettuna alan pioneerilla Teppo Hauta-aholla. Saamme vieraaksi myös Berliinissä vaikuttavan kansainvälisesti tunnetun Kalle Kaliman sekä kaukaisemman tervehdyksen Kolumbiasta Sergio ja Natalia Castrillónin tarjoamina. Konsertti on akustinen ja se on myös osa jaZZanti-konserttisarjaa.

Ohjelma
Pauli Lyytinen: saksofoni (soolo)
Kalle Kalima: akustinen kitara, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

Väliaika

Sergio Castrillón: sello ja Natalia Castrillón: harppu
Pauli Lyytinen: saksofonit, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

Kesto noin 2h, lyhyt väliaika

jyväskylä

Jyväskylä Big Band: A Taste of New York,Siltasali, jyväskylä26.11. Klo 18:00

Jyväskylä Big Band (www)

keikka

Jyväskylä Big Band, kapellimestarina Ilkka Mäkitalo: A Taste of New York

Jyväskylä Big Band soittaa sävelmaistiaisia suoraan New Yorkista sunnuntaina 26.11.2017 Siltasalissa järjestettävässä konsertissa kapellimestari Ilkka Mäkitalon johtamana. Jyväskylä Big Bandin kapellimestari Ilkka Mäkitalon päivätyö Humap Softwaren toimitusjohtajana on vienyt hänet viime aikoina toistuvasti New Yorkiin. Jazzin mekkana tunnetussa kaupungissa hänelle on auennut mahdollisuus kuulla lukuisia big bandejä ja tutustua sikäläisiin kapellimestareihin ja säveltäjiin. Ilkka on suoraan säveltäjiltä saanut käsiinsä tuoreita sävellyksiä, joita Suomessa ei ole aiemmin soitettu. Konserttiin on valikoitunut musiikkia seuraavilta bändeiltä: Pedro Giraudo Big Band, Dafnis Prieto Big Band, Afro Latin Jazz Orchestra ja Jazz at Lincoln Center Orchestra.

Vuoden yhtenä teemana on ollut paikallisuus ja oman alueen voimavarojen hyödyntäminen. Konsertti on haluttu toteuttaa niin sanotusti omalla porukalla. Solisteiksi konserttiin on saatu paikalliset huiput. Muusikkona ja Jyväskylän ammattiopiston saksofoniopettajana toimivaa Markku Rinta-Pollaria kuullaan saksofonissa ja usein JBB:n pasuunasektiossakin kuultu, Ilmavoimien soittokunnassa toimiva, muusikko ja monipuolinen säveltäjä-sovittaja Jussi Kosonen kutsuttiin bändin varsinaiseksi solistiksi ensikertaa.

Big bandien hallitseva suomenmestari, Jyväskylä Big Band, on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä. JBB on esiintynyt viime vuosina myös eri puolilla Eurooppaa. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet Romania (kiertue 2016) ja Englanti (Lontoo 2015). Vuosien saatossa JBB on saanut myös vieraikseen kapellimestareita ja solisteja eri puolilta maailmaa. Yhteistyötä tehdään myös valtakunnallisesti. Tänä vuonna Jyväskylässä on pidetty yhteiskonsertit Turku Jazz Orchestran sekä Sointi Jazz Orchestran kanssa.

Solisteina
Markku Rinta-Pollari (saksofoni)
Jussi Kosonen (pasuuna)

Liput 20/10€. Lippuvaraukset: jbbtuottaja@gmail.com

raahe

Vapaat äänet: Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017,Raahen Teatteri, raahe26.11. Klo 19:00

keikka

 

RANTAJATSIKLUBI

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 tapahtuu ajallaan suunnitellun aikataulun puitteissa. Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Hanke toteutetaan syksyllä 2017 mahdollisimman monessa maakunnassamme. Luvassa on yhteensä 17 konserttia ympäri maata.

Mikko Innasen Maakuntalaulu- uudistuksen valmistelutyössä on käytetty pohjana sekä maakunnallista tilannetta 1928 että 2017. Vuoden 1928 tilanteesta Innaselle ovat raportoineet Jenny Elfving ja Ilmari Hannikainen. Apuna on käytetty myös yhdysvaltalaista konsulttia Albert Ayleriä, joka teki maakuntiemme tilanteesta kansainvälisen selvityksen 1960-luvun alussa.

Maakuntalauluja on ensimmäisen, Savon laulun sävellysvuodesta 1852 lähtien sävelletty ainakin yli 30, onhan monelle maakunnalle sävelletty monta kilpailevaa kappaletta. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan loka-marras-joulukuun konserteissa.

Hankkeen työryhmän pätevyys on kiistaton. Keravan konsertissa ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi, Raahessa kuullaan eteläpohjalaistaustainen harmonikkatohtori, pelimannimestari 15-vuotiaiden sarjassa 1992 Veli Kujala.

Mikko Innanen saksofoni, sovitukset
Veli Kujala harmonikka

Liput 10 / 8 eur  / järjestäjä: Rajatsi ry
Raahen Teatteri
Koulukatu 5, 92100 Raahe

saariselkä

Kaamosjazz - Polar Night Jazz: Niillas Holmberg Ensemble,Saariselän kappeli, saariselkä26.11. Klo 12:00

Niillas Holmberg & Roope Mäenpää

keikka

Arktista folkmusiikkia, pohjoissaamenkielellä. Sitä syntyy, kun singer&songwriter -tyyliä joikuun yhdistänyt muusikko-runoilija lyö kättä klassisen musiikin säveltäjän ja multi-instrumentalistin kanssa. Niillas Holmbergin ja Roope Mäenpään musiikissa soivat Saamen luonnon kauneus ja karuus, saamelainen elämänfilosofia ja uskomukset, sekä päällimmäisenä ihmetys länsimaalaisen ihmisen loppumattomasta omistamisen tarpeesta.

Duo esiintyy lauantaina Aurora-tuvalla kävelykonsertissa keskellä upeaa lapin luontoa. Roopea ja Niillasta kuullaan myös lauantain JazzAreenalla Naftule’s Bandin yhteistyökumppanina.

Kaamosjazzien päätöskonsertissa sunnuntaina Niillaksen ja Roopen lisäksi lavalle nousee jousikvartetti.