Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 8.11.

helsinki

Varjosto Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki8.11. Klo 21:00

Jere Haakana – kitara

Artturi Rönkä – kosketinsoittimet

Juho Kivivuori – basso

Ville Pynssi – rummut

Resonanssi: VIRTA,Temppelinaukion kirkko, helsinki8.11. Klo 19:00

keikka

Jazzin sävyjä, post-rockia sekä elektronista musiikkia yhdistelevä VIRTA-yhtye esiintyy Resonanssi-klubilla Helsingin Temppeliaukion kirkossa ‪8. marraskuuta‬.

Viime kesänä niin Pori Jazzeilla kuin Flow-festivaalillakin esiintynyt instrumentaaliyhtye VIRTA tekee audiovisuaalisen erikoiskonsertin Helsingin Temppeliaukion kirkossa 8.11. keskiviikkona. Yhtye toteuttaa ainutkertaisen konsertin yhteistyössä visuaalitaiteilija Emma Luukkalan, valosuunnittelija Jere Suontaustan sekä ääniteknikko Mika Savolaisen kanssa.

Konsertti on osa Töölön seurakunnan tuottamaa Resonanssi-klubisarjaa, jonka ideana on synnyttää arvaamattomia ja mielenkiintoisia tilanteita ainutlaatuisen pyhän tilan ja erilaisten musiikkityylien kohdatessa. 

VIRTA on helsinkiläinen instrumentaaliyhtye, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Svart Records julkaisi loppuvuonna 2016 yhtyeen toisen albumin Hurmos, joka sai kiitettävän vastaanoton suomalaisessa ja kansainvälisessä mediassa. 

VIRTA: Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka / Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka / Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Resonanssi: VIRTA. Ke ‪8.11. klo 19:00‬. Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3. Liput: 5€ ovelta

joensuu

Ruokangas - Hako-Rita,Joensuun pääkirjasto, joensuu8.11. Klo 18:00

keikka

Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz-kitaraduo, jonka mono- ja dialogeja -kiertueen ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä jazz-standardeista. Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa.

Duo on keikkailut mm. Suomessa, Virossa sekä Italiassa keikkapaikkoinaan esimerkiksi Juttutupa (Helsinki), RAL8022, (Milano), Philly Joe's (Tallinna) yms. Ruokankaan debyytti jazz-albumi "Change Of Thought" ilmestyi vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE levy-yhtiön julkaisemana. Vuonna 2017 Ruokankaalta on ilmestynyt kaksi levyä; soolokitaralevy "Monologues" tamperelaisen Eclipse-Musicin toimesta sekä suomalais-tanskalaisen Ruokangas-Estola-Roland-Trion debyyttialbumi turkulaisen Alba Recordsin julkaisemana. Henrik Hako-Rita toimi tuottajana Ruokankaan "Monologues"-levyllä, jonka kappalaite kiertueen Monologi-osiossa tullaan kuulemaan. 

Heikki Ruokangas - kitara
Henrik Hako-Rita - kitara

Vapaa pääsy!

www.heikkiruokangas.com  
www.facebook.com/gtrduo  

kuopio

Joona Toivanen Trio perustettiin jo vuonna 1997, ja tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Islannissa, ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia, mikä on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa. 

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlavuoden kunniaksi kuudennen levynsä "XX", ja konsertti on osa trion levynjulkaisukiertuetta.

Joona Toivanen - piano
Tapani Toivanen - basso
Olavi Louhivuori - rummut

Liput 15/10 €

tuusula

Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva Timo Lassy viettää soolouransa ja yhtyeensä 10-vuotisjuhlaa vuonna 2017. Puhuttelevasta soundista ja karismaattisista esiintymisistä tunnetun saksofonistin musiikissa yhdistyvät viihdyttämisen lisäksi perinteen kunnioittaminen, vahva luottamus omaan musiikkiin sekä huippuunsa hiottu yhtyesoitto. Rouheus, vuorovaikutus ja svengi ovat Lassyn jazzin ytimessä. Kokeneen ja paljon yhdessä esiintyneen yhtyeen keikat ovat täynnä hypnotisoivia rytmejä, houkuttelevia melodioita ja improvisaation hurmosta.

Timo Lassy – saksofoni

Georgios Kontrafouris – piano & wurlitzer

Antti Lötjönen – basso

Teppo Mäkynen –  rummut

Abdissa Assefa – perkussiot

 

Liput 23€