Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 6.11.

kerava

Vapaat äänet: Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017,Keravan kirjasto, kerava6.11. Klo 18:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 tapahtuu ajallaan suunnitellun aikataulun puitteissa. Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Hanke toteutetaan syksyllä 2017 mahdollisimman monessa maakunnassamme. Luvassa on yhteensä 17 konserttia ympäri maata.

Mikko Innasen Maakuntalaulu- uudistuksen valmistelutyössä on käytetty pohjana sekä maakunnallista tilannetta 1928 että 2017. Vuoden 1928 tilanteesta Innaselle ovat raportoineet Jenny Elfving ja Ilmari Hannikainen. Apuna on käytetty myös yhdysvaltalaista konsulttia Albert Ayleriä, joka teki maakuntiemme tilanteesta kansainvälisen selvityksen 1960-luvun alussa.

Maakuntalauluja on ensimmäisen, Savon laulun sävellysvuodesta 1852 lähtien sävelletty ainakin yli 30, onhan monelle maakunnalle sävelletty monta kilpailevaa kappaletta. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan loka-marras-joulukuun konserteissa.

Hankkeen työryhmän pätevyys on kiistaton. Keravan konsertissa ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi eteläpohjalaistaustainen harmonikkatohtori, pelimannimestari 15-vuotiaiden sarjassa 1992 Veli Kujala, Monacon kansainvälisen jazzsolistikilpailun hopeamitalisti 1999, kymenlaaksolaistunut savolaisrumpali, Mika Kallio .

Mikko Innanen saksofoni, sovitukset
Veli Kujala harmonikka
Mika Kallio rummut

Konsertti on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa. Se on osa Keravan kaupungin Suomi100-ohjelmaa. Järjestäjänä ovat Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Tapahtuma on maksuton.

pori

AN EVENING WITH TERRY BOZZIO,Palmgren-sali, pori6.11. Klo 20:00

Terry Bozzio

keikka

Rumpulegenda Terry Bozzio saapuu harvinaislaatuiselle soolokeikalle Palmgren-saliin. Yhteistyöstä mm. Frank Zappan, Jeff Beckin ja Allan Holdswothin kanssa tunnettu rumpumestari juhlistaa viimeisintä "Terry Bozzio Composer Series" -julkaisua mittavalla Euroopan kiertueella.

Terryn menu sisältää spektaakkelimaisen esityksen kaikilla höysteillä, maailman suurimmalla, suorastaan veistosmaisella viritetyllä rumpu- ja perkussiosetillä. Suveriini soittimen hallinta yhdistettynä mystiseen, mielikuvia herättävään ja kahlitsevaan musikaalisuuteen luovat mitä monisävyisimpiä ja -kerroksisia sävellyksiä pelkän rumpu- ja perkussiosetin voimin.

Showtime klo 20.00, ovet klo 19.00 (kesto n. 2h, sis. väliajan)
Paikka: Palmgren-sali, Rautatienpuistokatu 7, Pori
(Huom!! Kaikki kuvaaminen ehdottomasti kielletty)
Liput ennakkoon 33€ / ovelta 35€

Ennakkoliput myy:
Music-Divari Green River (Yrjönkatu 7)
Pihlajamaan Musiikki (Yrjönkatu 20)
Porin Levykauppa (Itäpuisto 7) 
Palmgren-konservatorio (Rautatienpuistokatu 7)

Ennakkoon varattujen lippujen noutopaikka:
Antikvariaatti Markku Ranta (Nortamonkatu 1) 

Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / Jyrki Laiho, 
tiedustelut 044-2409358, kukkesand at hotmail.com