Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jyväskylä Big Band: A Taste of New York,Siltasali, jyväskylä26.11. Klo 18:00

Jyväskylä Big Band (www)

keikka

Jyväskylä Big Band, kapellimestarina Ilkka Mäkitalo: A Taste of New York

Jyväskylä Big Band soittaa sävelmaistiaisia suoraan New Yorkista sunnuntaina 26.11.2017 Siltasalissa järjestettävässä konsertissa kapellimestari Ilkka Mäkitalon johtamana. Jyväskylä Big Bandin kapellimestari Ilkka Mäkitalon päivätyö Humap Softwaren toimitusjohtajana on vienyt hänet viime aikoina toistuvasti New Yorkiin. Jazzin mekkana tunnetussa kaupungissa hänelle on auennut mahdollisuus kuulla lukuisia big bandejä ja tutustua sikäläisiin kapellimestareihin ja säveltäjiin. Ilkka on suoraan säveltäjiltä saanut käsiinsä tuoreita sävellyksiä, joita Suomessa ei ole aiemmin soitettu. Konserttiin on valikoitunut musiikkia seuraavilta bändeiltä: Pedro Giraudo Big Band, Dafnis Prieto Big Band, Afro Latin Jazz Orchestra ja Jazz at Lincoln Center Orchestra.

Vuoden yhtenä teemana on ollut paikallisuus ja oman alueen voimavarojen hyödyntäminen. Konsertti on haluttu toteuttaa niin sanotusti omalla porukalla. Solisteiksi konserttiin on saatu paikalliset huiput. Muusikkona ja Jyväskylän ammattiopiston saksofoniopettajana toimivaa Markku Rinta-Pollaria kuullaan saksofonissa ja usein JBB:n pasuunasektiossakin kuultu, Ilmavoimien soittokunnassa toimiva, muusikko ja monipuolinen säveltäjä-sovittaja Jussi Kosonen kutsuttiin bändin varsinaiseksi solistiksi ensikertaa.

Big bandien hallitseva suomenmestari, Jyväskylä Big Band, on saavuttanut aseman yhtenä Suomen arvostetuimmista big bandeistä. JBB on esiintynyt viime vuosina myös eri puolilla Eurooppaa. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet Romania (kiertue 2016) ja Englanti (Lontoo 2015). Vuosien saatossa JBB on saanut myös vieraikseen kapellimestareita ja solisteja eri puolilta maailmaa. Yhteistyötä tehdään myös valtakunnallisesti. Tänä vuonna Jyväskylässä on pidetty yhteiskonsertit Turku Jazz Orchestran sekä Sointi Jazz Orchestran kanssa.

Solisteina
Markku Rinta-Pollari (saksofoni)
Jussi Kosonen (pasuuna)

Liput 20/10€. Lippuvaraukset: jbbtuottaja@gmail.com

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.