Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 16.11.

helsinki

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista.
Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa
minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Soul Trio julkaisi yhtyeen nimeä kantavan albumin 5. toukokuuta. Albumin julkaisijana on arvostettu helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Jukka Eskola, trumpetti
Teppo Mäkynen, rummut
Mikko Helevä, urut
Abdissa "Mamba" Assefa, lyömäsoittimet 

Jones Jones Trio (Ochs, Tarasov, Dresser),Hard Rock House, helsinki16.11. Klo 19:00

MENTAL ALASKA FREE JAZZ SPECIAL

Live: JONES JONES (Ochs, Dresser, Tarasov)
Hard Rock House, Roihuvuorentie 1
Torstaina 16.11.
Liput: 15e
Ovet 19.00, ensimmäinen setti 19.30

Kaamoksen keskelle yllätysvieraaksemme tulee runsaat kymmenen vuotta toiminut Jones Jones Trio, matkallaan Vilnaan, Kiovaan ja Wieniin. Ensemblen muodostavat saksofonisti Larry Ochs (USA), kontrabasisti Mark Dresser (USA) ja lyömäsoittaja Vladimir Tarasov (LT). Larry Ochs tunnetaan ROVA Saksofonikvartetin perustajana ja johtajana. Yhtye on vieraillut Pori Jazzissa vuonna 1979 ja Savoy-teatterissa vuonna 2001. Viime aikoina Ochs on monien levytystensä ohessa niittänyt kansainvälistä mainetta John Coltranen Ascension levytyksen sovituksella ja sähköistetyllä instrumentaatiolla Electric Ascension. Mark Dresser muistetaan multi-instrumentalisti ja säveltäjä Anthony Braxtonin 1980- ja 1990-lukujen legendaarisesta kvartetista, joka vieraili Keravalla vuonna 1990. Viime aikoina Dresser on soolobassolevytysten ja monien mykkäfilmien soundtracklevytysten (mm. Tohtori Caligarin kabinetti) johtanut omaa septettiään, jonka levytetty tuotanto on lievästi sanottuna poikkeuksellisen mielenkiintoista. Vladimir Tarasov oli venäläisen avantgardejazzin maineikkaimman, vuosina 1971–1987 vaikuttaneen Ganelin Trion jäsen. Liettuan Vilnassa pitkään asunut lyömäsoitinmestari on tehnyt kymmenittäin erilaisia poikkitaiteellisia projekteja ja levyttänyt sooloperkussionistina peräti 11-osaisen Atto sarjan (vv. 1984–2004) ja johtanut Lithuanian Art Orchestraa. Odotettavissa on poikkeuksellisen intensiivinen ja mieleenpainuva musiikillinen elämys alan harrastajille ja jokaiselle ennakkoluulottoman mielen haltijalle! oulu

Timo Lassy Band,Vanha Paloasema, oulu16.11. Klo 20:00

keikka

Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva Timo Lassy viettää soolouransa ja yhtyeensä 10-vuotisjuhlaa vuonna 2017. Puhuttelevasta soundista ja karismaattisista esiintymisistä tunnetun saksofonistin musiikissa yhdistyvät viihdyttämisen lisäksi perinteen kunnioittaminen, vahva luottamus omaan musiikkiin sekä huippuunsa hiottu yhtyesoitto. Rouheus, vuorovaikutus ja svengi ovat Lassyn jazzin ytimessä. Kokeneen ja paljon yhdessä esiintyneen yhtyeen keikat ovat täynnä hypnotisoivia rytmejä, houkuttelevia melodioita ja improvisaation hurmosta.

Timo Lassy – saksofoni

Georgios Kontrafouris – piano & wurlitzer

Antti Lötjönen – basso

Teppo Mäkynen –  rummut

 

Liput alkaen 17,50€/11€