Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 1.11.

espoo

Timo Lassy Band 10th Anniversary Tour,Sellosali, espoo1.11. Klo 19:00

keikka

Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva Timo Lassy viettää soolouransa ja yhtyeensä 10-vuotisjuhlaa vuonna 2017. Tunnelmallisesta soundista ja svengaavasta jazzista tunnettu saksofonisti aloittaa Suomen juhlakiertueensa Sellosalista. Lassyn musiikissa yhdistyvät viihdyttämisen lisäksi perinteen kunnioittaminen, vahva luottamus omaan musiikkiin sekä huippuunsa hiottu soittaminen.

Timo Lassy (saksofoni)
Georgios Kontrafouris (Wurlitzer)
Antti Lötjönen (kontrabasso)
Abdissa Assefa (perkussiot)
Teppo Mäkynen (rummut)

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa
Liput alkaen 24/20 €

Konsertti on osa Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertuetta.

helsinki

JAF Trio (FIN/DK) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki1.11. Klo 21:00

Adele Sauros – saksofoni

Joonas Tuuri – basso

Frederik Emil Bülow – rummut

Mosabacka Big Band - Ella Fitzgerald 100 – ”Ida Sings Ella”,Malmitalo, helsinki1.11. Klo 19:00

keikka

Mosabacka Big Band laulusolistinaan Ida Boucht kunnioittaa Ella Fitzgeraldia hänelle omistetulla 100-vuotiskonsertilla. Ohjelmistossa on kuuluisan jazzlaulajattaren uralta tunnettuja, mutta myös tuntemattomampia kappaleita arkistojen kätköistä. Orkesteri käyttää konsertissa Nelson Riddlen alkuperäisiä sovituksia. Kapellimestarina toimii Markku Renko.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa. Liput 13,50/16,50 €. Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

joensuu

Joona Toivanen Trio 20-vuotiskiertueella,Konservatorio, joensuu1.11. Klo 19:00

keikka

 

Joona Toivanen Trio, yksi hienoimmista suomalaisista jazzyhtyeistä, juhlii jo 20 vuoden taivalta! Kansainvälisestikin menestyneen ja eri puolilla maailmaa esiintyneen trion musiikkia voisi kuvailla lyyriseksi ja elegantiksi, kuitenkin samalla vahvasti omintakeiseksi ja uskaliaaksi materiaaliksi, jossa voi kuulla vaikutteita suomalaisesta luonnosta sekä rikkaasta kansantarustosta. Trion tuorein levytys November oli Jazz-Emma-ehdokkaana v. 2015 ja Joona Toivasen soololevytys Lone Room tänä vuonna.

Joona Toivanen trio perustettiin jo vuonna 1997, ja tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa Islannissa, ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia joka on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa. 

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlavuoden kunniaksi kuudennen levynsä ”XX”, ja konsertti on osa trion levynjulkaisukiertuetta.

Joona Toivanen - piano
Tapani Toivanen - basso
Olavi Louhivuori - rummut

järvenpää

UMO & Django Bates saluting Sgt. Pepper,Järvenpää-talo, järvenpää1.11. Klo 19:00

keikka

UMO ja multi-instrumentalisti Django Bates järjestävät tuplajuhlat Beatlesin ystäville Järvenpää-talossa keskiviikkona 1. marraskuuta ja Savoy-teatterissa torstaina 2. marraskuuta, kun he tulkitsevat Beatlesin klassikkolevyä jazz-perspektiivistä.

Vuonna 1967 julkaistua Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumia pidetään yhtenä popmusiikin kehittymiseen voimakkaimmin vaikuttaneista julkaisuista. Rolling Stone -lehti valitsi sen taannoin maailman merkittävimmäksi levyksi. Albumi syntyi keskelle hippiliikettä ja sai heti julkaisunsa jälkeen vallankumouksellisen vastaanoton niin musiikkinsa, kansitaiteensa kuin studiotekniikkansakin osalta.

Brittiläinen multi-instrumentalisti, säveltäjä ja sovittaja Django Bates (s. 1960) on sovittanut albumista jazzversion neljän eurooppalaisen big bandin tilaamana: UMO, ruotsalainen Norrbotten Big Band, tanskalainen Danish Radio Big Band ja saksalainen hr-Bigband. Uusi sovitus sai kantaesityksensä viime lokakuussa Frankfurtin jazz-festivaalilla hr-Bigbandin ja Batesin toimesta, ja albumi julkaistaan heinäkuussa.

Django Bates on valittu useita kertoja Iso-Britannian parhaaksi jazz-säveltäjäksi. Häntä kuvaillaan uskomattoman musikaaliseksi, anarkistisen huumorin ystäväksi ja elämäniloa pursuavan luovaksi persoonaksi. Bates on soittanut mm. Wynton Marsaliksen, Micheal Breckerin, Vince Mendozan ja Metropole Orchestran kanssa. Tunnetuksi hän tuli 1980-luvulla soittaessaan brittiläisessä Loose Tubes -orkesterissa.

Konsertin kesto n. 70 min, ei väliaikaa

Liput Lippupisteestä:
Normaalihinta 34 €
Opiskelijat 20 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut

Django Bates, piano, orkesterin johto
Martin Dahl, laulu
Stuart Hall, kitara
Jonas Westergaard, basso
Peter Bruun, rummut
Robert Luft, kitara
UMO Jazz Orchestra