Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017,Raahen Teatteri, raahe26.11. Klo 19:00

keikka

 

RANTAJATSIKLUBI

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 tapahtuu ajallaan suunnitellun aikataulun puitteissa. Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Hanke toteutetaan syksyllä 2017 mahdollisimman monessa maakunnassamme. Luvassa on yhteensä 17 konserttia ympäri maata.

Mikko Innasen Maakuntalaulu- uudistuksen valmistelutyössä on käytetty pohjana sekä maakunnallista tilannetta 1928 että 2017. Vuoden 1928 tilanteesta Innaselle ovat raportoineet Jenny Elfving ja Ilmari Hannikainen. Apuna on käytetty myös yhdysvaltalaista konsulttia Albert Ayleriä, joka teki maakuntiemme tilanteesta kansainvälisen selvityksen 1960-luvun alussa.

Maakuntalauluja on ensimmäisen, Savon laulun sävellysvuodesta 1852 lähtien sävelletty ainakin yli 30, onhan monelle maakunnalle sävelletty monta kilpailevaa kappaletta. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan loka-marras-joulukuun konserteissa.

Hankkeen työryhmän pätevyys on kiistaton. Keravan konsertissa ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi, Raahessa kuullaan eteläpohjalaistaustainen harmonikkatohtori, pelimannimestari 15-vuotiaiden sarjassa 1992 Veli Kujala.

Mikko Innanen saksofoni, sovitukset
Veli Kujala harmonikka

Liput 10 / 8 eur  / järjestäjä: Rajatsi ry
Raahen Teatteri
Koulukatu 5, 92100 Raahe

Keikat samana päivänä kaupungissa raahe

Ei muita keikkoja.