Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 12.11.

helsinki

Tenho SunJazz: Kadi Vija & Joonas Haavisto,Tenho Restobar, helsinki12.11. Klo 19:30

Tenho SunJazz: Kadi Vija & Joonas Haavisto

Nuoren sukupolven lahjakkuus Kadi Vija ja kansainvälisesti meritoitunut Joonas Haavisto osoittavat kunniaa 100 vuotta täyttävälle Thelonious Monkille. Suomalaisen jazzin kiinnostavimpiin artisteihin kuuluva kaksikko esiintyy 12.11 Tenhon sunnuntaijazzissa pelkistettynä duona. Laulaja Kadi Vija tunnetaan taiturimaisesta äänenkäytöstään erityisesti sanattoman laulun saralla. Vijan vaikutteet tulevat vahvasti instrumentaalijazzista, ja lähestymistapa sopii erityisen hyvin Thelonius Monkin musiikin tulkintaan. Joonas Haavisto on kansainvälisesti palkittu jazzpianisti. Hän on levyttänyt useiden kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Hiljattain Haavisto sävelsi ja esitti musiikkia elokuvaan Hymyilevä mies, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjan ensimmäisen palkinnon ja voitti kahdeksan Jussi-palkintoa 2017. Joonas Haavisto valittiin toukokuussa Steinway-artistiksi ensimmäisenä suomalaisena jazzpianistina.

Soittoaika klo 20
Vapaa pääsy
Keittiö -22 / baari -00

www.tenhorestobar.fi
www.instagram.com/tenhorestobar 

kotka

Vapaat äänet: Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017,Nelosteatteri, kotka12.11. Klo 18:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 tapahtuu ajallaan suunnitellun aikataulun puitteissa. Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Hanke toteutetaan syksyllä 2017 mahdollisimman monessa maakunnassamme. Luvassa on yhteensä 17 konserttia ympäri maata.

Mikko Innasen Maakuntalaulu- uudistuksen valmistelutyössä on käytetty pohjana sekä maakunnallista tilannetta 1928 että 2017. Vuoden 1928 tilanteesta Innaselle ovat raportoineet Jenny Elfving ja Ilmari Hannikainen. Apuna on käytetty myös yhdysvaltalaista konsulttia Albert Ayleriä, joka teki maakuntiemme tilanteesta kansainvälisen selvityksen 1960-luvun alussa.

Maakuntalauluja on ensimmäisen, Savon laulun sävellysvuodesta 1852 lähtien sävelletty ainakin yli 30, onhan monelle maakunnalle sävelletty monta kilpailevaa kappaletta. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan loka-marras-joulukuun konserteissa.

Hankkeen työryhmän pätevyys on kiistaton. Keravan konsertissa ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi eteläpohjalaistaustainen harmonikkatohtori, pelimannimestari 15-vuotiaiden sarjassa 1992 Veli Kujala, Monacon kansainvälisen jazzsolistikilpailun hopeamitalisti 1999, kymenlaaksolaistunut savolaisrumpali, Mika Kallio .  sekä vielä hämäläisperäinen mestarituubisti Vuoden vaskisoittaja 1998 Petri Keskitalo, tämän hetken saamelaismuusikoiden parhaimmistoon kuuluva inarilaislaulaja Ulla Pirttijärvi ja ranskalais-espanjalainen maahanmuuttaja, keikkamyyjä ja kiertuemanageri, kahdesti aateloitu Charles Gil.

Kokoonpano Kotkassa

Mikko Innanen saksofoni, sovitukset
Veli Kujala harmonikka
Petri Keskitalo tuuba

 

su. 12.11.2017 klo.18.00 - NELOSTEATTERI Satamakatu 4, Kotka

tampere

Ruokangas - Hako-Rita,Sara Hildénin Taidemuseo, tampere12.11. Klo 14:00

keikka

Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz-kitaraduo, jonka mono- ja dialogeja -kiertueen ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä jazz-standardeista. Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa.

Duo on keikkailut mm. Suomessa, Virossa sekä Italiassa keikkapaikkoinaan esimerkiksi Juttutupa (Helsinki), RAL8022, (Milano), Philly Joe's (Tallinna) yms. Ruokankaan debyytti jazz-albumi "Change Of Thought" ilmestyi vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE levy-yhtiön julkaisemana. Vuonna 2017 Ruokankaalta on ilmestynyt kaksi levyä; soolokitaralevy "Monologues" tamperelaisen Eclipse-Musicin toimesta sekä suomalais-tanskalaisen Ruokangas-Estola-Roland-Trion debyyttialbumi turkulaisen Alba Recordsin julkaisemana. Henrik Hako-Rita toimi tuottajana Ruokankaan "Monologues"-levyllä, jonka kappalaite kiertueen Monologi-osiossa tullaan kuulemaan. 

Heikki Ruokangas - kitara
Henrik Hako-Rita - kitara

www.heikkiruokangas.com 
www.facebook.com/gtrduo