Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 21.11.

helsinki

Tuokio-klubi ennen ja tänään,Tenho Restobar, helsinki21.11. Klo 19:00

keikka

Opintokeskus Siviksen vuosituhannen vaihteesta pyörinyt Tuokio-klubisarja saatetaan päätökseen 21. marraskuuta. Luvassa on vuosien varrella klubisarjassa esiintyneiden artistien nimekäs kokoontuminen Helsingin Tenho Restobarissa. 

Viimeisellä Tuokio-klubilla joukko vuosien varrella Siviksen tuotannoissa esiintyneitä artisteja kokoontuu soittamaan yhdessä. Se, minkälaista musiikkia lennossa syntyvät kokoonpanot esittävät, on täysi arvoitus vielä esiintyjille itselleenkin. Eri musiikinlajeja edustavat huippumuusikot saattavat yllättää itsensäkin uusien soittokavereiden vierellä. 

Mukana ovat Maaritja Sami Hurmerinta, Ville Leinonen, Elena Mindru, Jussi Jaakonaho, Markku Lepistö, Markus Holkko, Jori ja Kari Hulkkonen, Heikki Tuhkanen, Eeti Nieminen, Henri Mäntylä, Jouko Kyhälä, Hannu Rantanen, Tero Toivanen, Sampo Hiukkanen,  Mikko Hyttinen ja Ricardo Padilla. 

Vapaa pääsy!  

joensuu

Manuel Dunkel Quartet,Pakkahuone, Matkustajasatama, joensuu21.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Manuel Dunkel on oman instrumenttinsa keskeisimpiä taitureita Suomessa. Hänen omimpia ilmaisukeinojaan on aina ollut juuri kvartettimuoto, ja Dunkelin kvartetit ovat muutamia miehistönvaihdoksia läpikäyden ehtineet julkaista jo useita kiitettyjä levytyksiä. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2011. Yhtye esittää Dunkelin uunituoreita sävellyksiä, joissa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesti rikkaasta ilmaisustaan. Pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen lukeutuvat kaikki suomalaisen jazzin nimekkäimpiin muusikoihin.

Tarjolla on nyt siis suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan! Manuel Dunkel Quartet on esiintynyt kotimaan (mm. April Jazz festival 2015 , Pori jazz Festival 2016) lisäksi Belgiassa ja Ruotsissa. Kvartetti on konsertoinut myös erikoisvierainaan ruotsalaistrumpetisti Anders Bergcrantz sekä amerikkalainen saksofonisti Rick Margitza. Manuel Dunkel edustaa suomalaisen jazzin monipuolisesti kokenutta, arvostettua ja asemansa vakiinnuttanutta keskipolvea. 90-luvun alkuvuosista lähtien Dunkelin ilmaisuvoimaista ja melodista soittoa on kuultu monenlaisissa yhteyksissä Suomessa ja ulkomailla. Dunkel on soittanut vakituisesti UMO:ssa ja Espoo Big Bandissa vuodesta 1993 lähtien. Vuosien varrella Dunkelia on kuultu omien kvartettiensa ohella lukuisissa merkittävissä yhtyeissä kuten Jukka Perko & Hurmio Orkesteri, Groove Convention, Platypus Ensemble ja Jenny Robson Acoustic Band.

Manuel Dunkel - tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot.