Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Black Motor w Mike Koskinen & Teppo Hauta-aho,Telakka, tampere25.10. Klo 22:00

keikka

Teppo Hauta-aho (s. 1941) on suomalaisen jazzin veteraani, mutta edelleen kiinteästi mukana maamme freejazzkuvioissa. Hauta-ahon varhaiset meriitit jazzin alueella löytyvät 60-luvun lopusta, ja eurooppalainen jazzkenttä sai ihmetellä basistin taitoja euroopan yleisradioliiton bändikisan vuonna 1971 Monteaux'ssa voittaneessa Tuohi-kvartetissa, mukana saksofonisti Paroni Paakkunainen, pianisti Heikki Sarmanto ja rumpali Edward Vesala.

1980-luvulla Quintet Modernen kautta syntyi kontakteja saksalaiseen freejazziin. Hauta-aho ja kvintetin saksofonisti Harri Sjöström soittivat myöhemmin freepianismin jättiläisen, Cecil Taylorin, eurooppalaisessa yhtyeessä. Suomessa he esiintyivät Tampere Jazz Happeningissa vuonna 1998. Myös sellaiset maanosamme freejazzlegendat kuin saksalaispianisti Alexander Von Schlippenbach ja brittisaksofonisti Evan Parker kuuluvat Hauta-ahon soittokumppaneihin.

Teppo Hauta-aho on ollut melkeinpä luottobasisti Suomessa vierailleille freejazzin maailmatähdille: Anthony Braxtonin Braxtoniassa häntä kuultiin vuosina 1989 ja 2006, pianisti Marilyn Crispell puolestaan käytti häntä ja rumpali Olavi Louhivuorta triossaan. Viime vuosina Hauta-ahon tärkeimpiä kotimaisia kokoonpanoja ovat olleet Trio Nueva Finlandia puhaltaja Paroni Paakkunaisen ja pianisti Eero Ojasen kanssa, Sound Kitchen, jossa soittavat pasunisti Jari Hongisto ja tanskalaiskitaristi Hasse Poulsen sekä Kalle Kaliman K-18 -yhtye.

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.