Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 30.9.

kerava

Vapaat äänet -kiertue,Hyvinvointikeskus, kerava30.9. Klo 19:00

Christophe Monniot Station MIR (www)

Mikko Innanen & Seppo Kantonen Duo (www)

keikka

Suomalais-ranskalainen kulttuurinvaihtoprojekti tuo lavalle kaksi karismaattista kokoonpanoa. Christophe Monniot Station Mir sekä Innanen & Kantonen Duo, olkaa hyvä!

Hulvattomasta La Campagnie des Musiques à Ouirista tuttu Christophe Monniot palaa Suomeen oman yhtyeensä kanssa. Eurooppalaisen jazzkentän kiehtovimpiin improvisoijiin lukeutuva saksofonisti kutsuu toverillisessa hengessä mukaansa kaksi taitavaa soittajaa. Uusi yhtye mahdollistaa Monniot’lle akustiset, kamarimusiikilliset seikkailut ja Station Mir lupaakin yhteyttää jazzin, venäläisen musiikin, musetten, grooven, improvisaation, kontrapunktin ja 1900-luvun musiikin.

Innanen & Kantonen Duo soittaa nimikkomiestensä sävellyksiä. Näistä osa on muodollisesti perinteisiä jazzkappaleita, joissa improvisaatio tapahtuu selkeästi teoksen sisällä, kun taas osassa sävellyksen ja improvisaation raja on häilyvä: musiikillinen muoto ja rakenne on asetettu uudelleen arvioinnin kohteiksi. Duon omanlaista ilmaisua ruokkivat suvereeninen soitto ja pirteä mielikuvitus.

Christophe Monniot Station MIR:

Christophe Monniot – saksofonit, Guillaume Roy – alttoviulu, Didier Ithursarry – harmonikka

Mikko Innanen & Seppo Kantonen Duo:

Mikko Innanen – altto- ja baritonisaksofoni, Seppo Kantonen – piano

Konsertin järjestää Kerava Jazz.

turku

Tuomas Paukku Description (Monday Jazz Happening),Monk, turku30.9. Klo 20:30

keikka

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. - 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Esiintyjät:
Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut

30.9. MONDAY JAZZ HAPPENING
20:30 Tuomas Paukku Description
Liput keikalle ovelta 4 €, ovet aukeavat klo 20
22:00 Open Jam Session, vapaa pääsy