Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 29.9.

helsinki

Nikula–Lassila–Ojanen trio

Miltä kuulostavat triona monessa jazzliemessä keitetyt arvostetut muusikot Heikki Nikula, Sampo Lassila ja Eero Ojanen? Kolmikko on improvisoijina genren kärkikaartia. Jazzpianisti ja säveltäjä Ojanen on mestari, joka palkittiin jo 1969 jazzliiton Georgie-palkinnolla. Klarinetisti Nikula on erittäin tunnettu taidoistaan myös klassisissa piireissä ja kuuluu useaan merkittävään orkesteriin. Basisti, säveltäjä, tuottaja Lassila on mukana musiikkielämässä etnomusiikin saralta kamari- ja nykymusiikkiin, erityismaininnan ansaitsee hänen osuutensa Suomi-klezmeriin. Mielenkiintoinen ilta tulossa!

Eero Ojanen – piano, Sampo Lassila – kontrabasso ja Heikki Nikula – bassoklarinetti

Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

jokioinen

PLOP levynjulkaisukiertueella,Tietotalo, jokioinen29.9. Klo 16:00

keikka

Suomalaisten jazzkokoonpanojen kärkikaartiin lukeutuva PLOP julkaisee uuden levynsä Per se syyskuussa 2013. Tämän onnellisen tapahtuman johdosta yhtye saapuu Turun Seudun Musiikkioppilaitoksen tiloihin esittämään omaperäistä, yllättävää ja vangitsevaa säveltaidetta.

jämsä

Tuomas Paukku Description,Pokura, jämsä29.9. Klo 16:00

keikka

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. - 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Esiintyjät:
Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut