Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 12.9.

forssa

HERD-klubi feat. Jukka Perko,Forssan musiikkisali, forssa12.9. Klo 19:30

keikka

Syksyllä 2012 alkaneiden HERD-klubien syyskausi 2013 alkaa näyttävästi, kun vieraaksi saapuu yksi maamme parhaiten tunnetuista jazzmuusikoista, saksofonisti Jukka Perko. Pitkän ja näyttävän uran tehnyt Perko tunnetaan mielenkiintoisista projekteistaan, ja yksi sellainen on luvassa myös syyskuussa, kun HERDin ja Jukka Perkon ohjelmistossa on Simon & Garfunkelin klassikot. Samaa ohjelmistoa Perko on aiemmin soittanut sinfoniaorkestereiden kanssa, mutta HERD-klubilla kuultava kokonaisuus on pikkuyhtyeversion debyytti samasta aiheesta.

Jukka Perko soitti itsensä jazzpiirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Gillespien yhtyeessä vietetyn kahden vuoden jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

helsinki

Juki Välipakka Quintet

50-vuotisjuhlakeikalla KoKo Jazzklubilla kuulemme sekä jazzstandardeja että Jukin omia sävellyksiä.
Juki Välipakka Quintetissa soittavat
Riitta Paakki: piano
Tuomo Dahlblom: kitara
Eerik Siikasaari: basso
Rami eskelinen: rummut

Juki Välipakka on Suomessa perin harvinainen ilmiö, miespuolinen jazzlaulaja. Hän on voittanut Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänetyksen parhaaan mieslaulajan tittelistä yhdeksän kertaa, ja tullut tunnetuksi taitavana improvisoijana, jolta irtoavat scat-soolot, vivahteikas tunnelmointi, falsettilaulu ja erilaiset ääni-improvisaatiot.

Juki on tehnyt debyyttinsä jazzlaulajana 1995 vanhalla Umo-klubilla Juki’s Pack -yhtyeensä kanssa. Hän on pitkän linjan muusikko/laulaja, jonka intohimona on laaja-alaisuus. Sekä säveltäjänä että esittäjänä hän hallitsee populaarimusiikin tyylilajeja rockista ja countrysta rhythm and bluesiin ja souliin, musikaalisävelmistä jazziin.
Hän on The Great Helsinki Swing Bandin vakiosolisti, ja on tehnyt tiivistä yhteistyötä säveltäjä-pianisti Heikki Sarmannon kanssa, ja on esiintynyt lukuisilla jazz- ja bluesfestivaaleilla ja klubeilla Suomessa ja Euroopassa.

pietarsaari

Thursday Jazz: Jamsession,O'learys, pietarsaari12.9. Klo 21:00

savonlinna

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Jukka Eskola Orquesta Bossa,Wanha Kasino, savonlinna12.9. Klo 20:00

keikka

Ensimmäisen albuminsa toukokuussa Japanissa ja syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtajana sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina hän on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen ja rajoja rikkovien projektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.

Keikkalavalla Jukka Eskola Orquesta Bossa on hienostunut ja ilmavasti svengaava yhdistelmä kotimaista jazzosaamista ja aikakaudet sekä genrerajat ylittävää näkemyksellisyyttä.

Jukka Eskola - trumpetti
Petri Puolitaival - saksofoni ja huilu
Teppo Mäkynen - rummut
Ville Herrala - basso
Peter Engberg - kitara
Proton String Quartet
Ilkka Lehtonen - viulu
Teppo Ali-Mattila - viulu
Maarit Holkko - viola
Veli-Matti Iljin - sello
www.facebook.com/jukkaeskolajazz