Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 19.9.

helsinki

Peter Bernstein (www)

keikka

Syyskuun supervierailujen sarjan aloittaa kitaristi Peter Bernstein. Tämä kannuksensa kovimmissa liemissä käyttänyt bebopvirtuoosi on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lou Donaldsonin, Jim Hallin ja Larry Goldingsin kanssa. Nykyään hän soittaa itsensä Sonny Rollinsin yhtyeessä.

Koko Jazz Clubilla Peter esiintyy loistavan Jukkis Uotilan ja Timo Hirvosen seurassa. Luvassa on siis mannaa svengin ystäville!

Liput 20 / 15 e
Ovet auki klo 20, tervetuloa!

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta19.9. Klo 20:00

keikka

Ensimmäisen albuminsa toukokuussa Japanissa ja syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtajana sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina hän on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen ja rajoja rikkovien projektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.

Keikkalavalla Jukka Eskola Orquesta Bossa on hienostunut ja ilmavasti svengaava yhdistelmä kotimaista jazzosaamista ja aikakaudet sekä genrerajat ylittävää näkemyksellisyyttä.

Jukka Eskola - trumpetti
Petri Puolitaival - saksofoni ja huilu
Teppo Mäkynen - rummut
Ville Herrala - basso
Peter Engberg - kitara
Proton String Quartet
Ilkka Lehtonen - viulu
Teppo Ali-Mattila - viulu
Maarit Holkko - viola
Veli-Matti Iljin - sello
www.facebook.com/jukkaeskolajazz 

tampere

Masa Orpana plays Hungarian jazz,Pyynikinlinna, tampere19.9. Klo 18:30