Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.9.

helsinki

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki11.9. Klo 21:00

Wasama Quartet

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola – viulu
Ilkka Niemeläinen – kitara
Olli-Pekka Wasama – basso
Jukka Wasama – rummut

Malmitalo, helsinki11.9. Klo 19:00

Kari Ikonen – piano,
Ara Yaralyan (ARM) – kontrabasso ja
Markku Ounaskari – rummut

 

Uusi ja erilainen jazzpianotrio kokkaa ekspressiivisen ja innovatiivisen keitoksen!

Keitos syntyy parhaista eurooppalaisista raaka-aineista ja vankasta afroamerikkalaisesta perinteestä maustaen hienoimmilla itämaisilla vivahteilla.

Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyvät luontevasti Ikosen omat luomukset ja tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista kuten myös mestarikokkien Coltrane ja Shorter klassikkoresepteistä.

Kesto 70–80 min, ei väliaikaa

Kari Ikonen Trio,Malmitalo, helsinki11.9. Klo 19:00

Uusi ja erilainen jazzpianotrio kokkaa ekspressiivisen ja innovatiivisen keitoksensa parhaista eurooppalaisista raaka-aineista ja vankasta afroamerikkalaisesta perinteestä maustaen hienoimmilla itämaisilla vivahteilla. Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyvät luontevasti Ikosen omat luomukset ja tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista kuten myös mestarikokkien Coltrane ja Shorter klassikkoresepteistä.

Kari Ikonen – piano, Ara Yaralyan (ARM) – kontrabasso ja Markku Ounaskari – rummut

Kesto 70–80 min, ei väliaikaa

kuopio

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour,Konservatorion kamarimusiikkisali, kuopio11.9. Klo 19:00

keikka

Ensimmäisen albuminsa toukokuussa Japanissa ja syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtajana sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina hän on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen ja rajoja rikkovien projektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.

Keikkalavalla Jukka Eskola Orquesta Bossa on hienostunut ja ilmavasti svengaava yhdistelmä kotimaista jazzosaamista ja aikakaudet sekä genrerajat ylittävää näkemyksellisyyttä.

Jukka Eskola - trumpetti
Petri Puolitaival - saksofoni ja huilu
Teppo Mäkynen - rummut
Ville Herrala - basso
Peter Engberg - kitara
Proton String Quartet
Ilkka Lehtonen - viulu
Teppo Ali-Mattila - viulu
Maarit Holkko - viola
Veli-Matti Iljin - sello
www.facebook.com/jukkaeskolajazz