Jazz Finland Live
Perjantai 20.9.
espoo
Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour,Sellosali, espoo20.9. Klo 19:00
Ensimmäisen albuminsa toukokuussa Japanissa ja syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.
Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtajana sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina hän on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen ja rajoja rikkovien projektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.
Keikkalavalla Jukka Eskola Orquesta Bossa on hienostunut ja ilmavasti svengaava yhdistelmä kotimaista jazzosaamista ja aikakaudet sekä genrerajat ylittävää näkemyksellisyyttä.
Jukka Eskola - trumpetti
Petri Puolitaival - saksofoni ja huilu
Teppo Mäkynen - rummut
Ville Herrala - basso
Peter Engberg - kitara
Proton String Quartet
Ilkka Lehtonen - viulu
Teppo Ali-Mattila - viulu
Maarit Holkko - viola
Veli-Matti Iljin - sello
www.facebook.com/jukkaeskolajazz
helsinki
Paasitornin iltasoitto,Paasitorni, helsinki20.9. Klo 18:00
16.8.2013 alkaen joka perjantai kello 18.00 viikonloppu julistetaan alkaneeksi Paasitornista Siltasaaresta kajahtavalla iltasoitolla. Iltasoitossa kuullaan kahta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevaa saksofonistilupausta.
Linda Fredriksson (s. 1985) vaikuttaa mm. kriitikoiden kehumassa Mopo-triossa, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Hän soittaa myös soul-kokoonpano The Northern Governorsissa sekä Valtteri Pöyhösen johtamassa Ricky-Tick Bandissa. Fredriksson on valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi vuonna 2007. Parhaillaan hän opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Linda Fredriksson on säveltänyt Paasitornin iltasoitossa kuultavat jazzahtavat kappaleet.
Sampo Kasurinen (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemian jazz-linjalla. Hän on opiskellut myös Berliinin kuuluisassa jazz-instituutissa (JIB), jossa hänen opettajinaan olivat muun muassa John Hollenbeck ja Peter Weniger. Suomessa Kasurinen vaikuttaa mm. yhtyeissä Ronka Quartet ja Smith & Zenger.
Iltasoitosta voi nauttia parhaiten paikan päällä Paasitornin elämyksellisellä sisäpihalla, jonne pääsee Paasivuorenkadulta Scandic Paasin ala-aulasta ja ravintola Juttutuvan yläbaarista. Iltasoitto kuullaan myös Radio Helsingin kanavalla.
Siban jazz ja kansanmusiikki 30 vuotta!,Musiikkitalo, helsinki20.9. Klo 20:00
Sibelius-Akatemian kansanmusiikin ja jazzin aineryhmät juhlivat 30-vuotista taivaltaan Musiikkitalon pikkusaleissa ja alalämpiössä. Illan aikana saleissa esiintyy jopa 30 maamme huipputason yhtyettä: jazzia, kansanmusiikkia ja näiden yhdistelmiä.
Liput toimituskuluineen: 27,50/17,50/11,50 € (Lippupiste ja verkkokauppa), 26/16/11 € (Musiikkitalon lipunmyynti)
OHJELMA
Klo 20.00-23.00, sisäänpääsy klo 19.30
Black Box
Klo 20.00 Sibis Jazz Ensemble: Jussi Lehtonen
Klo 20.30 Mielistämme
Klo 21.00 The Mystic Revelation of Teppo Repo
Klo 21.30 Shava
Klo 22.00 Romance With the Unseen
Klo 22.30 Huutokatrilli / Frigg
Camerata
Klo 20.10 Kelavala
Klo 20.40 Kadi Quartet
Klo 21.10 Sibelius Academy Folk Big Band
Klo 21.40 Sirkka Trio
Klo 22.10 Ilkka Heinonen Trio
Klo 22.40 Sibis Jazz Ensemble: Raoul Björkenheim
Organo
Klo 20.00 Wind On Wind
Klo 20.15 Arja Kastinen
Klo 20.30 J-P Piirainen
Klo 20.45 Lotta Hagfors
Klo 21.00 Sibis Jazz Ensemble: Jenny Robson
Klo 21.15 Sibis Jazz Ensemble: Mikko Helevä
Klo 21.45 Pokelan poluilla
Klo 22.00 Pajolaine
Klo 22.15 Kannaste-Riippa Duo
Klo 22.30 Akkajee
Klo 22.45 Arto Järvelä
Klo 23.00 MeNaiset
Sonore
Klo 20.10 JimJamMurMur
Klo 20.40 Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola
Klo 21.10 Veikki Trio
Klo 21.40 Sibis Jazz Ensemble: Sami Linna
Klo 22.10 Nåmen
Klo 22.40 Arnold Chiwalala Band
***
Ohjelma ja esiintyjien tarkemmat esittelyt Sibelius-Akatemian sivuilla
Oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin pidätetään.
Lisätietoja:
Tuottaja Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi
kuopio
Felipe Salles & Samba a Venda!,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio20.9. Klo 21:00
Suomessakin jo useasti aiemmin vierailleen brasilialaisen saksofonistin, säveltäjän, sovittajan ja pedagogin Felipe Sallesin ja Jarno Lappalaisen johtaman Samba à Venda!:n konsertti sisältää tälle kokoonpanolle kirjoitettuja sovituksia brasilialaisesta jazzista, erityisesti 60-luvulla syntyneestä sambajazz-tyylisuunnasta.
Tietoa ja ääninäytteitä Samba à Venda! -kollektiivista:
http://soundcloud.com/samba-a-venda
Artistit:
Felipe Salles - saksofonit
Mikko Pettinen - trumpetti, flyygelitorvi
Sampo Härkönen - kosketinsoittimet
Jarno Lappalainen - kontrabasso
Joonas Leppänen - rummut
turku
Flame Jazz,Café Tiljan, turku20.9. Klo 22:00
My Brazilian Heart
Timo Hirvonen – sähköbasso
Joonatan Rautio – saksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni
Rafael Barata (BRA) – rummut
Suomen kiistaton sähköbasson ykkösnimi Timo Hirvonen tutustui brasilialaiseen huippurumpali Rafael Barataan Koko Jazz Clubilla kesällä 2012. Iisalmelainen ja brasilialainen löysivät yhteisen sävelen poikkeuksellisella tavalla, ja tästä Hirvonen innostui säveltämään brasilialaistyylistä musiikkia liittyen tohtorintutkintonsa tulevaan konserttiin. My Brazilian Heart – kokoonpanoon päätyivät Hirvosen ja Baratan lisäksi saksofonisti Joonatan Rautio ja vibrafonisti Severi Pyysalo.
Hirvonen kertoo yhtyeestä ja ohjelmistosta: ”Musiikki on nimensä mukaisesti mielikuvani ja tunteeni brasilialaisen musiikin sykkeestä ja elämän asenteesta. Jazzvaikutteiltakaan ei voi, enkä halua välttyä. Luotan vahvasti näiden soittajien intuitioon ja estetiikkaan tulkita paikoin vähäinformatiivista musiikkia. Uskon, että neljä näkemystä voi olla enemmän kuin osiensa summa.”
Luvassa räiskyvää rytmiä brasilialaisissa tunnelmissa!