Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.9.

helsinki

This is How I Feel About Jazz – UMO Plays Quincy Jones,Kanneltalo, helsinki5.9. Klo 14:00

keikka

Kapellimestari Vellu Halkosalmi

UMO juhlistaa hiljattain 80 vuotta täyttänyttä musiikkimaailman jättiläistä Quincy Jonesia konserteilla, jossa kuullaan tämän klassikkosävellyksiä ja -sovituksia vuosilta 1956-1962. Tiedossa on todella harvinaista herkkua, sillä konserteissa soitettavaa musiikkia on viimeksi kuultu Suomessa vuonna 1960, kun Quincy Jones itse esiintyi orkestereineen Helsingin Kulttuuritalolla. Konsertin kapellimestari ja idean isä Vellu Halkosalmi on saanut ohjelmiston suunnitteluun apua itse Quincy Jonesilta, joka on toimittanut alkuperäisiä sovituksia henkilökohtaisesta nuotistostaan UMOn soitettavaksi.

Konsertissa kuullaan musiikkia levyiltä, kuten This Is How I Feel About Jazz (1956), The Birth of a Band! (1959), I Dig Dancers (1960) ja The Quintessence (1961) sekä parhaita paloja Quincy Jonesin Tukholman-ajoilta, jolloin hän kirjoitti Harry Arnoldin big bandille. Kapellimestari Vellu Halkosalmi myös taustoittaa musiikkia tarinoilla Quincy Jonesin urasta, soitettavista kappaleista sekä niitä aikoinaan esittäneistä kuuluisista muusikoista.

Huom! Ennen konserttia klo 13.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuus Kanneltalon kahviossa.

Jazz Finland,Musiikkitalo, Black Box, helsinki5.9. Klo 18:30

keikka

Jaska Lukkarinen - rummut
Jussi Kannaste - saksofoni
Eero Seppä - basso

Tervetuloa tutustumaan Jazz Finland -sivustoon ja nauttimaan Jaska Lukkarinen Trion konsertista! Tilaisuus alkaa jazzfinland.fi -sivuston esittelyllä, konsertti alkaa klo 19.

Musiikkitalon osoite on Mannerheimintie 13 a.

Tapahtuman järjestävät Suomen Jazzliitto ja Sibelius-Akatemian jazzosasto.

Ville Vannemaa 5th Avenue

keikka

Ville Vannemaa - saksofoni
Olli Hirvonen - kitara
Tuomas Juhani Turunen - piano
Teemu Åkerblom - basso
Mikko Arlin - rummut

5th Avenue on viiden nuoren suomijazzarin muodostama yhtye, joka ammentaa vaikutteensa New Yorkin modernista jazzperinteestä. Sen musiikillisena tavoitteena on saavuttaa jazzperinteitä kunnioittava mukaansatempaava svengi, ja maustaa sitä moderneilla melodisharmonisilla vaikutteilla ja mielenkiintoisilla tahtilajeilla. Yhtyeen jäsenet ovat kunnostautuneet sekä omissa sooloprojekteissaan että kysyttyinä rivimiehinä lukuisissa eri kokoonpanoissa. Suurin osa heistä toimii yhtyeessä myös säveltäjän roolissa.

pietarsaari

Thursday Jazz: Jamsession,O'learys, pietarsaari5.9. Klo 21:00