Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.9.

helsinki

JazzHUG,Vin Vin, helsinki27.9. Klo 19:00

Aili Ikonen & Jussi Fredriksson Duo

keikka

Aili Ikonen - laulu
Jussi Fredriksson - Rhodes

Helsinki Jazz Underground jatkaa hyvin menestyneitä JazzHUG –konsertteja viinibaari Vin-Vinissä. Syksyn aikana kuullaan neljää upeaa duokokoonpanoa aina kuukauden viimeisenä perjantaina.

Syksyn JazzHUG-illat aloittaa valovoimainen laulaja Aili Ikonen yhdessä pianisti Jussi Fredrikssonin kanssa. Aili Ikonen on noussut suuren yleisön tietoisuuteen viimeaikaisten huippuprojektiensa myötä kuten Tribute To Ella ja Herd & Aili Ikonen: Jazzbasilli. Vin-Vinin konsertissa Rhodes-pianoa soittava Jussi Fredriksson on JazzHUG-konseptin toinen isä yhdessä rumpali Jaska Lukkarisen kanssa. Hänet tunnetaan muun muassa Jazz Wars sekä Fredator –kokoonpanojen johtohahmona sekä jazzalan monipuolisena vaikuttajana.

Vin-Vin on puolestaan viinibaari vailla vertaa Helsingin keskustassa. Tunnelmallinen paikka keskittyy pääosin pienten ja orgaanisten tilojen viineihin. Osoite on Kalevankatu 6, Torni hotellia vastapäätä.

Vapaa pääsy ja vapaamuotoinen tunnelma!

Liput: 22,50/11,50/6,50 € (Lippupiste ja verkkokauppa), 21/11/6 € (Musiikkitalon lipunmyynti)

***

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii tänä syksynä 30-vuotista taivaltaan. Juhlajamit kuuluvat luonnollisena osana jazzin syysohjelmaan. Isännöivänä ryhmänä toimii kivenkova Robson-Uotila-Kannaste-Perkiömäki-Helevä-Linna-Lehtonen -septetti. Illan aikana useat aineryhmän alumnit nousevat lavalle jammaamaan. Jameissa julkaistaan myös jazzmusiikin aineryhmän 30-vuotisjuhlaäänite, joka seuraa aiemmin julkaistuja Sounds of Snow ja Play Modes -esittelylevyjä. Uusi juhlaäänite sisältyy konserttilipun hintaan ja jaetaan yleisölle tapahtumassa.

Jenny Robson, laulu
Jussi Kannaste, saksofoni
Jari Perkiömäki, saksofoni
Jukkis Uotila, piano
Sami Linna, kitara
Mikko Helevä, hammond-urut
Jussi Lehtonen, rummut

Lisätietoja:
Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

joensuu

Tuomas Paukku Description,Konservatorion sali, joensuu27.9. Klo 19:00

keikka

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. - 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Esiintyjät:
Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut

lahti

PLOP levynjulkaisukiertueella,Pikkuteatteri, lahti27.9. Klo 19:00

keikka

PLOP on kuusivuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankkinut paljon ystäviä avantgardejazzyleisön joukosta. Yhtye julkaisee syyskuun lopussa toisen albuminsa per se.

tampere

Anssi Tikanmäki Orchestra,Lielahden kirkko, tampere27.9. Klo 19:00

Anssi Tikanmäki
Eljas Tikanmäki
Eemil Tikanmäki
Juuso Nordlund

Anssi Tikanmäki - kosketinsoittimet
Eljas Tikanmäki - kosketinsoittimet, rummut
Masa Orpana - saxofonit
Eemil Tikanmäki - kitara, viulu
Juuso Nordlund - basso
Sami Kuoppamäki - rummut, lyömäsoittimet

Groovy Eyes,Klubi, tampere27.9. Klo 22:00

Jussi Raulamo
Juppo Paavola

Jussi Raulamo - laulu, kitara
Masa Orpana - saxofonit, kitara
Ville Rauhala - kontrabasso
Juppo Paavola - rummut & lyömäsoittimet

Trumpetisti Verneri Pohjola ja saksofonisti Timo Lassy ovat tämän hetken halutuimpia nimiä suomalaisessa jazzissa. Molemmat ovat omilla tahoillaan tehneet merkittäviä läpilyöntejä kansainvälisissä ympyröissä niin nimikkoyhtyeillään kuin mm. Ilmiliekki Quartetin ja The Five Corners Quintetin kantavina voimina. Kiertueet ovat ulottuneet Euroopasta Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan.

TTT-Klubin jazz-tapahtumat saavat arvoisensa startin, kun Pohjola ja Lassy nousevat lavalle yhdessä. Tämän ainutkertaisen teemaillan erikoisohjelmisto esittelee jazz-musiikin kaikkien aikojen suurmestarin, Miles Davisin, musiikkia. Pohjolan viileä trumpetti tekee oikeutta esikuvalleen, samoin Lassyn lämmin saksofoni 50- ja 60-lukujen Davisin yhtyeiden klassikkolevytyksille.

Illan aikana kuullaan runsaasti myös Pohjolan ja Lassyn omia sävellyksiä. Kaksikon lisäksi musiikillista energiaa ja draivia säkenöi myös Suomen ehdottomista huipuista koostuva komppiryhmä. Sen tasosta kertoo jotain se, että jokainen muusikoista johtaa omaa yhtyettään toisaalla: pianossa Aki Rissanen, bassossa Antti Lötjönen ja rummuissa Teppo Mäkynen. Tätä happeningia ei kannata tamperelaisen jazzin ystävän missata!