Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.5.

espoo

April Jazz Club: Jazzliiton kiertueella Joonas Tuuri Quartet,Kupla, espoo19.5. Klo 19:00

keikka

Nuorista jazztaitureista koostuva Joonas Tuuri Quartet tunnetaan kuulaan modernista soinnistaan ja tarttuvasta svengistään. Yhtye saapuu Espooseen osana Suomen Jazzliiton kiertuetta ja samalla avaa April Jazz Clubin ohjelman uudessa konserttipaikassa Kuplassa Tapiolan Kulttuuriaukion kupeessa.

Alun perin Kiteeltä lähtöisin oleva ja pitkään Helsingin jazzpiireissä vaikuttanut basisti Joonas Tuuri on tullut tutuksi mm. sellaisista yhtyeistä kuin JAF Trio, Bowman Trio ja Selma Juudit Alessandra. Eclipse Musicin vuonna 2022 julkaisema Dimensions on Tuurin debyyttialbumi bändinjohtajana. Albumilla sekä kiertueella kuultavan Joonas Tuuri Quartetin ilmaisu on vahvan melodista ja siinä on aistittavissa kaikuja Miles Davisin ja Wayne Shorterin 1960-luvun akustisesta jazzista, maustettuna persoonallisella pohjoisella twistillä. Levy on kerännyt Spotifyssa yli kaksi miljoonaa striimiä, veturinaan suosituille Coffee Table Jazz ja Relaxing Jazz Piano -soittolistoille valikoitu ”November”-kappale.

”Miellyttävän kunnianhimoista jazzin tekemistä niin sävellysten kuin soittamisenkin puolesta.” – Jazzpossu-blogi

”Pohjoismaisen jazzin viileä kauneus soi Tuurin melodisessa musiikissa, jota kvartetti tulkitsee selkeästi ja ilmavasti.” – Valonkuvia.fi

Joonas Tuuri, basso
Ilmari Rönkä, alttosaksofoni ja huilu
Toomas Keski-Säntti, piano
Anssi Tirkkonen, rummut

Konsertti alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin esityksellä klo 18. Laulaja Armi Lampelan bändissä soittavat pianisti Pessi Heiskanen, basisti Vilma Ervasti, rumpali Asla Heiskanen ja saksofonisti Joonatan Linkola.

klo 17.30 ovet
klo 18.00 Ebeli Show: Armi Lampela & bändi
klo 19.00 Joonas Tuuri Quartet

Tapahtumapaikka:
Kupla, Kauppamiehentie 7 (Kulttuuriaukio), Espoo

Liput 15 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi) myynnissä Lippu.fi myyntipisteissä, puhelinpalvelussa ja verkkokaupassa.
Lippuja myydään myös ovella, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Kuva: Suvi Sistonen

hämeenlinna

Linnajazz-klubi: Susanna Aleksandra Quartet,Suistoklubi, hämeenlinna19.5. Klo 20:00

keikka

Liput 20 €

Klassista ja modernia jazzlaulua upeimmillaan! Susanna Aleksandra on Viron kärkinimiin lukeutuva laulaja, sanoittaja ja säveltäjä. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu Susanna pitää yleisön otteessaan ja tekee jazzista lähestyttävän kaikille kuulijoille. Hän leikittelee sanoilla ja melodioilla liikkuen perinteisen, modernin ja latinjazzin aalloilla.

"Smooth, effortless and accessible without ever being bland, this is a main= stream jazz album to treasure, with Aleksandra a real talent to watch. You'll be happy to fall under The Siren's spell." Kevin Whitlock, Jazzwise

Aktiivisesti omaa musiikkiaan työstävä Susanna julkaisi debyyttialbuminsa Miracles vuonna 2015. Hänen toinen levynsä julkaistiin maaliskuussa 2020 Japanissa nimellä Souls of the Night ja alkuvuodesta 2021 kansainvälisesti Eclipse Musicin kautta nimellä The Siren. Levyllä soittavat Suomeen eturivin muusikot Joonas Haavisto, Joonas Tuuri ja Ville Pynssi.

Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer.

Susanna Aleksandra – laulu
Joonas Haavisto – piano
Nathan Francis – basso
Ville Pynssi – rummut

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Samuli Mikkonen,Ravintola Poppari, jyväskylä19.5. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Jazz Jkl Collectiven solistivieraana kuullaan toukokuussa briljanttia jyväskyläläislähtöistä pianistia, Samuli Mikkosta. Collective ja Mikkonen tarjoavat kohottavasti tunnelmoivan matkan ECM -levy-yhtiön soundin äärelle tulkiten mm. Keith Jarrettin, Pat Methenyn, Jan Garbarekin, Kenny Wheelerin ja John Abercrombien kokoonpanojen levyttämiä klassikoita.

Pianisti-säveltäjä Samuli Mikkonen nousi persoonallisella otteellaan suomalaisen ja pohjoismaisen jazzin eturiviin 1990-luvun puolivälissä. Jazz Barin alkuvuosien aktiivimuusikkonakin tuttu Mikkonen on tehnyt vahvasti kansainvälisyyteen painottuvaa uraa levyttäen myös eurooppalaisen jazzsektorin arvostetuimmalle ja merkittävimmälle levy-yhtiölle, saksalaiselle ECM Recordsille.

Vuonna 1969 perustettu ECM Records tunnetaan erityisesti lyyrisen ja avaramman, usein skandinaaviseksi mielletyn jazzin julkaisijana – vaikkakin monet tunnetuimmat ECM-artistit ovat Yhdysvalloista. Levy-yhtiön suurimpia nimiä ovat olleet mm. Keith Jarrett, Pat Metheny, Jan Garbarek, Chick Corea, Eberhard Weber, Dave Holland ja Kenny Wheeler. ECM:n myötä amerikkalainen jazz sai myös eurooppalaisia mausteita, ja globaalissa nykyjazzissa ECM-vaikutteet ovat jo pitkään olleet huomattava osa koko musiikinlajin kirjoa.