Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 21.5.

espoo

Dreams of a Butterfly -konsertti,Espoon tuomiokirkko, espoo21.5. Klo 18:00

Shirley Sparks

Eliina Taal

Vapaa pääsy

Herkän tunnelmallisessa Dreams of a Butterfly -konsertissa kuullaan kauneimpia amerikkalaisia jazzstandardeja, Shirley Sparksin uusia laulusävellyksiä sekä Eliina Taalin pianoimprovisaatioita. Konsertin kesto n. 70 minuuttia, ei väliaikaa.

helsinki

SunJazz: Raoul Björkenheim eCsTaSy,Tenho Restobar, helsinki21.5. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Kolmannen Cuneiform-levynsä, Doors of Perceptionin, julkaisun myötä eCsTaSy paljastaa bändin joka luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja tunkeutuu odottamattomiin äänimaisemiin. Käyttäen Raoul Björkenheimin sävellyksiä laukaisualustana yhtye siirtyy sujuvasti täysin improvisoituihin musiikkiympäristöihin pitäen sekä muusikot että kuulijat varpaillaan.

keuruu

Keuruun jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Samuli Mikkonen,Kulttuuritalo Kimara, keuruu21.5. Klo 16:00

keikka

Liput 15/10€

Jazz Jkl Collectiven solistivieraana kuullaan toukokuussa briljanttia jyväskyläläislähtöistä pianistia, Samuli Mikkosta. Collective ja Mikkonen tarjoavat kohottavasti tunnelmoivan matkan ECM -levy-yhtiön soundin äärelle tulkiten mm. Keith Jarrettin, Pat Methenyn, Jan Garbarekin, Kenny Wheelerin ja John Abercrombien kokoonpanojen levyttämiä klassikoita.

Pianisti-säveltäjä Samuli Mikkonen nousi persoonallisella otteellaan suomalaisen ja pohjoismaisen jazzin eturiviin 1990-luvun puolivälissä. Jazz Barin alkuvuosien aktiivimuusikkonakin tuttu Mikkonen on tehnyt vahvasti kansainvälisyyteen painottuvaa uraa levyttäen myös eurooppalaisen jazzsektorin arvostetuimmalle ja merkittävimmälle levy-yhtiölle, saksalaiselle ECM Recordsille.

Vuonna 1969 perustettu ECM Records tunnetaan erityisesti lyyrisen ja avaramman, usein skandinaaviseksi mielletyn jazzin julkaisijana – vaikkakin monet tunnetuimmat ECM-artistit ovat Yhdysvalloista. Levy-yhtiön suurimpia nimiä ovat olleet mm. Keith Jarrett, Pat Metheny, Jan Garbarek, Chick Corea, Eberhard Weber, Dave Holland ja Kenny Wheeler. ECM:n myötä amerikkalainen jazz sai myös eurooppalaisia mausteita, ja globaalissa nykyjazzissa ECM-vaikutteet ovat jo pitkään olleet huomattava osa koko musiikinlajin kirjoa.