Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 3.5.

espoo

Simon Phillips - Protocol V,Espoon kulttuurikeskus, espoo3.5. Klo 19:00

Simon Phillips Protocol V

keikka

Liput 39,90 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €) 

Maailman arvostetuimpien rumpaleiden joukkoon lukeutuva Simon Phillips saapuu Protocol-yhtyeensä kanssa toukokuun alussa Suomeen. Yhtye julkaisi viime vuonna uuden studioalbumin ja tuleva Euroopan-kiertue tarjoaa yleisölle ensikosketuksen uuden levyn kappaleisiin. Kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa 3. toukokuuta järjestettävä konsertti on samalla myös uudistuneen kokoonpanon ensiesiintyminen Suomessa.
 
Simon Phillips on pitkän linjan rumpuvirtuoosi, joka on jättänyt painavan kädenjälkensä lukemattomille jazz-, rock-, ja progelevytyksille sekä esiintymisille. Yli neljän vuosikymmenen ajan Phillips on ollut mukana mitä moninaisimmissa musiikkiprojekteissa ja työskennellyt lukemattomien artistien ja yhtyeiden kanssa, mukaan lukien Jeff Beck, Michael Schenker, Nik Kershaw, Mike Oldfield, Judas Priest, Mike Rutherford, Tears for Fears ja The Who. Lisäksi erityisen tunnetuksi Phillips tuli legendaarisen Toto-yhtyeen rumpalina vuosien 1992–2014 aikana.
 
Protocol on Simon Phillipsin oma jazzin ja rockin välimaastossa ketterästi liikkuva kokoonpano, jonka ensitahdit kuultiin jo vuonna 1989. Alkuperäinen Phillipsin sooloprojekti aktivoitiin myöhemmin uudelleen ja kvartetiksi laajentunut Protocol II -albumi julkaistiin vuonna 2013. Nykyisessä Simon Phillips Protocol V -kokoonpanossa on vanhoista jäsenistä mukana vielä basisti Ernest Tibbs. Phillipsin ja Tibbsin lisäksi mukaan ovat liittyneet venezuelalainen kosketinvelho Otmaro Ruiz sekä kaksi uutta huippumuusikkoa, saksofonia soittava multi-instrumentalisti Jacob Scesney sekä kitaristi Alex Sill.
 
Uusi Protocol V -ryhmä jatkaa väkevää menoa Phillipsin musiikillisen vision ympärillä, tarjoten rytmillisesti groovaavaa ja monimuotoista sekä melodisesti rikasta jazz-rockia, tarjoten todellista soiton juhlaa!

helsinki

Janne Huttunen: Two Shadows of You -levynjulkaisukeikka,Tenho Restobar, helsinki3.5. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Janne Huttunen yhtyeineen juhlistaa melodista ja elokuvallista jazzia sisältävän sooloalbuminsa 'Two Shadows of You' julkaisua keskiviikkona 3.5. Tenho Restobarissa. Yhtyeessä soittavat Jannen (sax) lisäksi huippumuusikot Jukka Eskola (trp), Jay Kortehisto (trb), Henri Mäntylä (pno), Ville Herrala (bs) ja Jaska Lukkarinen (drs).

oulu

OMJ JAZZ & ETNO 2023: KATERYNA ZIABLIUK (UKR),RioLive, oulu3.5. Klo 19:00

Kateryna Ziabliuk

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan ukrainalaisen pianistin ja "kulttuurilähettilään" Kateryna Ziabliukin konsertti keskiviikkona 3.5.2023 klo 19 RioLivessä

Ukrainalainen pianisti, laulaja, säveltäjä ja toimittaja Kateryna Ziabliuk on kotoisin Kiovasta, mutta asuu nykyään Puolassa ja Italiassa. Taiteilijaperheessä ja eri taidesuuntien ympäröimänä kasvanut muusikko aloitti pianonsoiton ja laulamisen jo kuusivuotiaana, ja Ziubliukista on vuosien varrella kasvanut yksi Ukrainan musiikkimaailman lupaavimmista hahmoista. Musiikissaan hän käyttää modernin jazzin kieltä, mutta samalla ei epäröi käyttää perinteisen ukrainalaisen musiikin elementtejä ja tutkia kotimaansa kulttuuriperintöä.

Ziabliuk teki yhteistyötä balkanilaisen folk-yhtyeen Kriva Drinan kanssa, jossa hän soitti harmonikkaa, lauloi ja oli mukana luomassa sovituksia. Hän on esiintynyt myös muun muassa O.N.E-kvartetin jäsenten Kamila Drabekin ja Patrycja Wybranczykin kanssa, sekä konsertoinut lukuisia kertoja ympäri Eurooppaa. Venäjän hyökkäyksen edetessä Ukrainassa hän on tehostanut esiintymistään ja halunnut toimia Ukrainan “kulttuurilähettiläänä” länsimaissa.

Ziabliuk on Meloportin perustaja ja toimittaja, jossa hän julkaisee improvisoidulle musiikille omistettuja tekstejään, ja entinen Contra Jazz Clubin taiteellinen johtaja. Contra Jazz Club oli lyhyestä olemassaolostaan huolimatta nuorten ukrainalaisten muusikoiden koulutuksellinen open stage, jossa he pystyivät kokeilemaan uusia projekteja, sekä jakamaan tietoa ja verkostoja.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan vuosittain monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2023 Jazz & Etno -sarjan taiteellisena johtajana toimii keväällä 2023 saksofonisti Jukka Perko. Tutustu koko Jazz & Etno -konserttisarjan ohjelmistoon Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla osoitteessa omj.fi.