Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 18.5.

helsinki

DANTCHEV:DOMAIN (FI/BG) & Monsieur Doumani (CY),Hietsun paviljonki, helsinki18.5. Klo 20:00

DANTCHEV:DOMAIN

Monsieur Doumani (CY) (www)

keikka

Liput 20€ / 12€ etukäteen ja ovelta

Ainutlaatuinen konsertti Helsingissä: rytmit ja saundit Balkanilta sekä itäiseltä Välimereltä kohtaavat ennakkoluulottomasti afroamerikkalaisen perinteen ja avantgarde asenteen. Maailmaa valloittaneen kyproslaisen Avant Folk- trio Monsieur Doumanin ensiesiintyminen Helsingissä! Illan avaa palkittu DANTCHEV:DOMAIN suomalais-bulgarialaisella groovella.

Useasti alan arvostetuimmilla palkinnoilla palkittu Monsieur Doumani on villinnyt yleisöään maailmanlaajuisesti jo noin kymmenen vuoden ajan musiikilla, jonka juuret ovat vahvasti itäisellä Välimerellä, mutta missä sykkii myös ennakkoluuloton ja lähes psykedeelinen Avant Folk. Yhtye on julkaissut neljä albumia: Grippy Grappa (2013), Sikoses (2015), Angathin (2018) ja PISSOURIN (2021). Lähes tulkoon koko maapallon kiertänyt yhtye on esiintynyt mm. tunnetuimmilla festivaaleilla, kuten ESNS, Womex, Womad, Sziget, Trans Musicales ja Sukiyaki Meets the World.

DANTCHEV:DOMAIN -yhtyeen musiikissa yhdistyvät vahvat elokuvalliset melodiat, tiukat Bulgarian rytmit sekä jazzin improvisaatio. Vuodesta 2019 lähtien toiminut DANTCHEV:DOMAIN nostaa maailmanlaajuisesti esille suomalais-bulgarialaista groovea. Anna Dantchev, joka tunnetaan taiteilijanimellä 'Bulgarian Voice from Finland', on moni-ilmeinen ja karismaattinen laulaja-säveltäjä. Dantchevin laulut ammentavat inspiraationsa elämästä – englanniksi ja bulgariaksi lauletut ihmisen kokoiset tarinat ovat saaneet yleisöltä ihastuneen vastaanoton. Dantchevin tapa yhdistää omassa laulutyylissään bulgarialaista laulutekniikka jazzin herkkyyteen ja universaaliin tarinankerrontaan o kiitelty kansainvälisissäkin arvioissa.

DANTCHEV:DOMAIN on lyhyessä ajassa saanut mainetta rytmimusiikin uuden tien kulkijana. Yhtyeen hioutuneessa yhteissaundissa on tilaa myös herkkyydelle ja läsnäolevalle heittäytymiselle. Tunteet ja tarinat näkyvät ja kuuluvat yhtyeen esiintymisessä. Yhtye on julkaissut kaksi albumia: Say It (2020) ja The Lions We Are (2022).