Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.5.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Juho Valjakka Trio,Näyttelykeskus WeeGee, espoo5.5. Klo 18:00

keikka

Emma-ehdokkaana tuoreimmasta albumistaan ”Liminal Spaces” ollut Juho Valjakka Trio esittelee harmonisesti rikkaita sävellyksiä ja leikittelevää yhteissoittoa. Albumilla Valjakka ja hänen trionsa tuovat yleisön kuultaville oman persoonallisen ja sävykkään musiikillisen maailmansa.

Pianisti Juho Valjakka perusti ensimmäisen oman pianotrionsa vuonna 2010, ja on siitä lähtien keskittynyt omassa taiteellisessa työssään erityisesti juuri trioformaattiin. Häntä ovat aina inspiroineet kokoonpanon herkkyys ja monipuolisuus sekä uusien sävyjen etsiminen perinteisen instrumentaation sisältä. Nykyinen, vuodesta 2018 toiminut kokoonpano yhdessä basisti Oskari Siirtolan ja rumpali Anssi Tirkkosen kanssa edustaa Valjakan tämänhetkistä näkemystä pianotriosta, sen historiasta ammentaen sekä samalla tulevaisuutta kohti kurkottaen.

Juho Valjakka, piano
Oskari Siirtola, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Vapaa pääsy!

hyvinkää

Sami Pitkämö & Hämeenlinna Big Band,Hyvinkääsali, hyvinkää5.5. Klo 19:00

Sami Pitkämö

Hämeenlinna Big Band

Liput 32 €

Monipuolinen kattaus Sinatraa ja muita jazz- ja viihdeklassikoita, sekä kappaleita Sami Pitkämön mainiolta albumilta Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin.

Sami Pitkämö tunnetaan upeasta äänestään ja taidokkaista laulutulkinnoistaan. Hän on tuttu myös mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman kapellimestarina ja muista tv-esiintymisistä. Luvassa siis monipuolisen hieno ja viihdyttävä konsertti Pitkämön ja suuren orkesterin yhteisvoimin!

Hämeenlinna Big Band on 18 muusikon orkesteri kapellimestarinaan Jykä Ahola.

Konsertin kesto on n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

seinäjoki

Jazzoikoon! Jorma Tapio & Kaski,Kalevan Navetta, seinäjoki5.5. Klo 19:00

keikka

Liput 20 €
Ovella käteinen tai MobilePay
Ennakkovaraukset: ylistarojazz@outlook.com tai 050 5543964

Melodista ja alkuvoimaista freejazzia alan huipuilta Suomessa. Jorma Tapio & Kaski on trio, joka on historiansa aikana nähnyt monia eri olomuotoja. Kaski viittaa kansallisromantiikkaan ja ahkeraan työtä pelkäämättömään kansaan. Kaski-trion dynamiikka vaihtelee suurista energiaryöpytyksistä kuiskaukseen ja yhtyeen sointipaletti on laaja Jorma Tapion eri puhaltimien myötä.

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali
Osoite: Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

Tapahtumanjärjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry
Tukija: Seinäjoen kulttuuripalvelut
Messissä mukana MES

turku

Flame Jazz: Trygve Seim Quartet: Helsinki Songs (NO/EE/SE/FI),Move-sali, Logomo, turku5.5. Klo 19:00

Trygve Seim Quartet (www)

Trygve Seim – saksofoni ja sävellykset
Kristjan Randalu – piano
Anders Jormin – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Helsinki Songs on norjalaisen säveltäjä-saksofonisti Trygve Seimin kahdeksas ECM-levy-yhtiön kautta julkaistu albumi. Albumia kuvaillaan uuden ajan klassikoksi, jossa kohtaa kiireetön ja eteerinen tunnelma sekä pohjoismainen tyylitaju. Suurimmaksi osaksi Helsingissä sävelletyssä albumissa notkeasti soljuvat melodiat kantavat tarinoita ja vahvoja teemoja. ”Olen ollut aina kiinnostunut muusikoista, jotka kertovat tarinoita soittimiensa kautta. Sitä minä toivon myös tekeväni”, Seim kertoo.

Palkitun saksofonistin persoonallisessa ja herkässä soundissa kuuluu laaja musiikillinen tausta perinteisen jazzin, folkin ja itämaisen musiikin parissa. Pohjoismaisessa kokoonpanossa harmonioista huolehtii virolainen pianisti Kristjan Randalu, jonka sielukas ilmaisu saa pianon laulamaan. Pehmeistä rytmeistä vastaavat ruotsalaisbasisti Anders Jormin sekä kotimaan huippuihin kuuluva rumpali Markku Ounaskari.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

 

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Viking Line Club -etulippu 20 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.