Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 12.5.

petäjävesi

Petäjäveden jazzklubi: Joonas Tuuri Quartet,Auditorio Miilu, petäjävesi12.5. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Suomijazzin nuorta ja aktiivista eturintamaa edustava Joonas Tuuri Quartet esittää basisti ja yhtyeenjohtaja Joonas Tuurin säveltämää vapaasti hengittävää modernia mainstream-jazzia, jonka ytimessä loistaa kauniit ja tarttuvat melodiat sekä vahvat ja vaihtelevat sävyt.

Vuonna 2017 perustetun Joonas Tuuri Quartetin jäsenet ovat yhtyetovereita lukuisista eri yhteyksistä. Nuoren polven jazzkyvyistä hienoiksi luottomuusikoiksi kasvaneita soittajia on kuultu mm. kokoonpanoissa Olli Soikkeli Quartet, Vesa Aaltonen Prog Band, Elena Mindru Finnection ja Selma Juudit Alessandra. Yhteen hitsautuneen kvartetin esikoislevy Dimensions julkaistiin viime keväänä Eclipse Musicin kautta saaden runsaasti huomiota ja erinomaisen vastaanoton. Yksi levyn kappaleista, November, on striimannut Spotify'ssa jo lähes kaksi miljoonaa kertaa.

turku

Flame Jazz: Jaska Lukkarinen One For Joe,Bar Ö, turku12.5. Klo 19:00

keikka

Mikko Innanen – saksofoni
Varre Vartiainen – kitara
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Jazz City Turun kevätkauden päättää rumpali Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti. One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille, joka tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. Konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie HubbardilleDonald Byrdille ja J.R.Montroselle vuosina 1956–61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.

Philly Joe Jones tunnetaan yhtenä hard bop -aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtorintutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus-liikettä. Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones -tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi. Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

LIPUT Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.