Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 16.5.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra feat. Tero Hyväluoma: Uuden musiikin ilta,Malmitalo, helsinki16.5. Klo 19:00

keikka
Sointi Jazz Orchestran Uuden musiikin illassa kuullaan kantaesityksiä kahdelta kiinnostavalta säveltäjältä!

Konsertissa kantaesitetään yhtyeen pianisti Aleksis Liukon uusi kuusiosainen teos A Walk in the Park, jonka inspiraationa ovat olleet Haukiveden maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan muusikko-säveltäjä Teemu Eerolan kansanmusiikista ammentava teos Uria II, jonka viulusolistiksi saapuu Tero Hyväluoma.
 
Tero Hyväluoma on pelimanni, muusikko ja säveltäjä. Hän on viisikielisen viulunsa kanssa seikkailut musiikkityylien rajapintoja koetellen ympäri maailmaa, konsertoiden yli viidessäkymmenessä maassa. Tällä erää häntä kuulee moninaisissa yhtyeissä ja projekteissa, mm. Frigg, Tsuumi Sound System, Teho ja Tjango! Omaa musiikkiaan Hyväluoma on julkaissut kaksi albumia, joista jälkimmäinen saavutti Teostopalkinto- ja Emma-ehdokkuudet.
 
Aleksis Liukko on kuopiolaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt pianisti ja säveltäjä. Hän soittaa omaa nimeään kantavassa triossa, joka julkaisi ensialbuminsa ”The Sonic Sessions” joulukuussa 2022. Lisäksi hän soittaa mm. Sointi Jazz Orchestrassa, Laura Annika Quartetissa sekä muissa, myös jazzin genrerajoja ylittävissä yhtyeissä. Hänen big band -sävellyksiään ovat esittäneet SJO:n lisäksi mm. Bohuslan Big Band ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Vuonna 2017 hän sijoittui kolmanneksi Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailussa.
 
Teemu Eerola on joensuulaislähtöinen muusikko, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Vuonna 2018 musiikin maisteriksi valmistunut Eerola on monipuolinen hahmo äänitaiteidenalalla, ja hän on säveltänyt musiikkia muun muassa useille big band -kokoonpanoille, tanssiteoksiin sekä jousiyhtyeille. Eerolan tuoreimpiin kokoonpanoihin kuuluu Nåmen, joka julkaisi debyyttialbuminsa syksyllä 2022.

 

joensuu

Jazzliiton kiertueella: Joonas Tuuri Quartet,Pakkahuone, joensuu16.5. Klo 19:00

keikka

Joonas Tuuri Quartet on basisti Joonas Tuurin yhtye, joka on perustettu vuonna 2017. Modernia jazzia soittavan yhtyeen sävellykset ovat Tuurin käsialaa. Musiikin keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi. Herkkä kommunikointi muusikoiden välillä saa musiikin polveilemaan ainutkertaisella ja arvaamattomalla tavalla. Yhtyeen esikoislevy ‘’Dimensions’’ julkaistiin kevättalvesta 2022 Eclipse Musicin kautta. Levynjulkaisun yhteydessä yhtye esiintyi muun muassa Turun Kirkkopuiston FlameJazz -tapahtumassa, Tampereen Eclipse Jazz Clubilla sekä jaZZanti-konsertissa Helsingissä. Levy on saanut paljon huomiota ja kerännyt paljon kuunteluita kansainvälisillä soittolistoilla Spotifyssä ja YouTubessa. Esikoislevyn kappale ‘’November’’ pääsi heti levyn julkaisun jälkeen Spotifyn Coffee Table Jazz -listalle ja on kerännyt jo yli miljoona kuuntelua.

Joonas Tuuri Quartet

Joonas Tuuri | kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä | alttosaksofoni ja huilu
Artturi Rönkä | piano
Anssi Tirkkonen | rummut

-

Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Kirkkokatu 21 (ma-pe 9-17) tai jazzkerho-76.fi