Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

April Jazz Club: Jazzliiton kiertueella Joonas Tuuri Quartet,Kupla, espoo19.5. Klo 19:00

keikka

Nuorista jazztaitureista koostuva Joonas Tuuri Quartet tunnetaan kuulaan modernista soinnistaan ja tarttuvasta svengistään. Yhtye saapuu Espooseen osana Suomen Jazzliiton kiertuetta ja samalla avaa April Jazz Clubin ohjelman uudessa konserttipaikassa Kuplassa Tapiolan Kulttuuriaukion kupeessa.

Alun perin Kiteeltä lähtöisin oleva ja pitkään Helsingin jazzpiireissä vaikuttanut basisti Joonas Tuuri on tullut tutuksi mm. sellaisista yhtyeistä kuin JAF Trio, Bowman Trio ja Selma Juudit Alessandra. Eclipse Musicin vuonna 2022 julkaisema Dimensions on Tuurin debyyttialbumi bändinjohtajana. Albumilla sekä kiertueella kuultavan Joonas Tuuri Quartetin ilmaisu on vahvan melodista ja siinä on aistittavissa kaikuja Miles Davisin ja Wayne Shorterin 1960-luvun akustisesta jazzista, maustettuna persoonallisella pohjoisella twistillä. Levy on kerännyt Spotifyssa yli kaksi miljoonaa striimiä, veturinaan suosituille Coffee Table Jazz ja Relaxing Jazz Piano -soittolistoille valikoitu ”November”-kappale.

”Miellyttävän kunnianhimoista jazzin tekemistä niin sävellysten kuin soittamisenkin puolesta.” – Jazzpossu-blogi

”Pohjoismaisen jazzin viileä kauneus soi Tuurin melodisessa musiikissa, jota kvartetti tulkitsee selkeästi ja ilmavasti.” – Valonkuvia.fi

Joonas Tuuri, basso
Ilmari Rönkä, alttosaksofoni ja huilu
Toomas Keski-Säntti, piano
Anssi Tirkkonen, rummut

Konsertti alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin esityksellä klo 18. Laulaja Armi Lampelan bändissä soittavat pianisti Pessi Heiskanen, basisti Vilma Ervasti, rumpali Asla Heiskanen ja saksofonisti Joonatan Linkola.

klo 17.30 ovet
klo 18.00 Ebeli Show: Armi Lampela & bändi
klo 19.00 Joonas Tuuri Quartet

Tapahtumapaikka:
Kupla, Kauppamiehentie 7 (Kulttuuriaukio), Espoo

Liput 15 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi) myynnissä Lippu.fi myyntipisteissä, puhelinpalvelussa ja verkkokaupassa.
Lippuja myydään myös ovella, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Kuva: Suvi Sistonen

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Ei muita keikkoja.