Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 9.11.

espoo

Etnosoi!: Juha Kujanpää Ensemble (levynjulkaisukonsertti) + DJ Palmu,Sellosali, espoo9.11. Klo 19:00

Juha Kujanpää Ensemble

keikka

18/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Klo 18 DJ Palmu (lämpiössä)
Klo 19 Juha Kujanpää Ensemble
Kesto 2 h

Juha Kujanpää Ensemble on säveltäjä ja pianisti Juha Kujanpään luotsaama kokoonpano, joka esittää instrumentaalimusiikkia kansanmusiikin, rockin ja jazzin väliseltä nimeämättömältä vyöhykkeeltä.

Kujanpää on julkaissut yhtyeensä kanssa kolme kiittäviä arvioita saanutta albumia vuosien 2013–2017 aikana ja julkaisee nyt neljännen pitkäsoittonsa. Tuoreen levyn myötä kokoonpano on myös uudistunut, viulut ovat muuttuneet puhallinsoittimiksi. Mutta onko musiikki muuttunut? Melodiat ovat Kujanpään sävellyksissä edelleen kaikki kaikessa. Musiikki on asioiden tarkkailua, muistiinmerkittyjä unia ja ajatuksia, matkustamisen synnyttämää liikettä, välietappeja ja pysähdyksiä havainnoida ympärillä olevaa kauneutta.

helsinki

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu SInfonia & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Kulttuuritalo, helsinki9.11. Klo 19:00

Laulaja ja säveltäjä, äänikameleontti Theo Bleckmann on onnistuneesti tasapainoillut tyylien välillä klassisesta jazziin ja luonut oman tunnistettavansa äänensä matkan varrella. Kolmen ja puolen oktaavin äänialalla aseistautunut Bleckmann saapuu marraskuussa Oulu Sinfonian ja UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi Oulun ja Helsingin konsertteihin. Yli 50-henkisen erikoiskokoonpanon kapellimestarina toimii UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Konserteissa kuullaan jousilla höystettyjä jazzstandardeja sekä rakastettuja pop- ja musikaaliklassikoita Frank Sinatrasta Glenn Milleriin ja Cole Porteriin sekä Kate Bushista Bee Geesiin. Upouusien orkestrointien takana on mm. yksi tämän hetken hehkutetuimmista säveltäjistä ja sovittajista, Grammy-ehdokas Miho Hazama.

Saksalainen, uraa myös Yhdysvalloissa luonut Bleckmann (s. 1966) on tehnyt yhteistyötä mm. Dave Douglasin, Ambrose Akinmusiren, Uri Canen ja John Hollenbeckin kanssa. Hän on säveltänyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin, laulanut teatterikappaleissa ja musikaaleissa ja esiintynyt isojen yhtyeiden, mm. hr-Bigbandin ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa. Bleckmann sai arvostetun Echo Jazz -palkinnon 2010 ja oli samana vuonna Grammy-ehdokkaana. Omien sävellystensä lisäksi hän on levyttänyt albumillisen Kate Bushin musiikkia.

Ed Partyka kapellimestari

Theo Bleckmann laulu

Oulu Sinfonia

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan.

 

Helsingin-konsertin liput
Lippu.fi sis. palvelupalkkion:
Peruslippu 35 €
Eläkeläinen 29 €
Opiskelija, lapsi, työtön, varushenkilö 19 €

 

Ovet klo 18

Pekka Toivonen Piano Week 2022: Hajataitto,Kalliosali, helsinki9.11. Klo 19:00

Pekka Toivonen Ensemble

Vapaa pääsy, ohjelma 10€ (taidejulkaisu), levyjä myynnissä

Vuosittain, jo viidettä kertaa marraskuussa 7.–11.11. järjestettävä Pekka Toivonen Piano Week on säveltäjä-pianisti-kuvataiteilija Pekka Toivosen monipuolinen musiikkifestivaali, joka kulkeutuu viikon aikana pääkaupunkiseudun kirkkoihin. Tänä vuonna tapahtuu myös Tampereen Aleksanterin kirkossa sekä Helsingin Kalliosalissa. Festivaalin yhteydessä julkaistaan Pekka Toivonen Ensemblen kokopitkä albumi, Pacemaker, julkaisijana Alakulttuuritalo.

Toivosen septetti naittaa suvereenisti yhteen klassisen ja jazzin eetoksia – niin sävellettyä kuin vapaata musiikkia. Oma tyylimääritelmä #pärtrane muistuttaa Toivosen henkisistä esikuvista, Arvo Pärtistä ja John Coltranesta.

Pacemaker-levyä juhlistetaan Kalliosalissa 9.11. klo 19 alkaen – lavalla Pekka Toivonen Ensemble, vapaa pääsy.

Pekka Toivonen, sävellykset, piano, kellopeli
Okko Saastamoinen, rummut
Eero Tikkanen, kontrabasso
Johannes Sarjasto, alttosaksofoni, nokkahuilu
Saku Mattila, oboe
Miia Reko, trumpetti, flyygelitorvi
Tatu Ahola, sello

oulu

OMJ Jazz & Etno: KATU KAIKU,RioLive, oulu9.11. Klo 19:00

keikka

20/11/8 €
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
Ikäraja: K18
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €

Keskiviikkona 9.11. OMJ Jazz & Etno -sarjassa vuorossa modernia jazzia ja progressiivisen rockin elementtejä yhdistelevä Katu Kaiku
 
Vuonna 2013 perustettu Katu Kaiku on osa eurooppalaista crossover jazz -jatkumoa, jota edustavat yhtyeet kuten The Cinematic Orchestra, Portico Quartet ja Jaga Jazzist. Yhtyeen kolmas albumi Broken Piece julkaistaan marraskuussa 2022 Eclipse Musicin kautta. Albumi jatkaa edellisellä Luna-albumilla muodostunutta tyyliä, jossa yhdistyvät lyyriset saksofonimelodiat, kitaramainen sähköbasson soitto sekä vahva kommunikointi improvisaatiossa.

Yhtye on saanut kansainvälistä tunnettavuutta etenkin vuoden 2019 mittavan Luna-levynjulkaisukiertueen myötä, jolloin yhtye esiintyi Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Latviassa ja Virossa.

Trio koostuu Suomen jazz-kentällä aktiivisesti vaikuttavista ja tunnustetuista muusikoista, joita kuulee Katu Kaikun ohella Emmoilla ja Femmoilla palkituissa yhtyiessä kuten OK:KO, JAF Trio, VIRTA, Linda Fredriksson Juniper, Superposition ja Njet Njet 9.

Konsertti järjestetään osana Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjan 2022 syyskautta.

Adele Sauros | tenorisaksofoni ja sopraanosaksofoni
Mikael Saastamoinen | sähköbasso
Erik Fräki | rummut