Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 18.11.

helsinki

The Bad Plus (US),G Livelab, helsinki18.11. Klo 19:00

The Bad Plus (www)

keikka

Legendaarinen yhdysvaltalaiskokoonpano The Bad Plus saapuu esiintymään G Livelabiin marraskuussa. Vuonna 2000 perustettu, ilmeisimpiä genremääritelmiä väistävä kombo on noussut jazzfanien kestosuosikiksi rajoja rikkovilla levytyksillään ja rakastetuilla rock- ja pop-covereillaan. The Bad Plus on versioinut mm. Nirvanaa, Aphex Twinia, Pink Floydia ja Neil Youngia. Triosta pianottomaksi kvartetiksi laajentunut yhtye nousee Helsingissä lavalle perustajajäsenien Reid Andersonin (basso) ja Dave Kingin (rummut) johdola, seuranaan toteuttavat Ben Monder (kitara) ja Chris Speed (tenorsaksofoni).

"There have hardly been any jazz ensembles with a stronger collective identity, or more longevity."
– The New York Times

 

Reid Anderson, bass / David King, drums / Ben Monder, guitar / Chris Speed, tenor saxophone

joutsa

Fantastiset iltamat: Jazz Jkl Collective feat. Yona,Taidelaitos Haihatus, joutsa18.11. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective feat. Yona

keikka

Liput 20/15€

Kotimaan musiikkikentän arvostetuimpiin ja tyylillisesti monipuolisimpiin artisteihin kuuluva Yona esittää Jazz Jkl Collectiven solistivieraana jazzstandardien suomenkielisiä käännöksiä paljastaen samalla juurensa jazzlaulajana ja heittäytyvänä tulkitsijana!

Valovoimainen pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen musiikintekijä leikittelee taidokkaasti eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä taidepoppia. Yonan debyyttialbumi toi hänelle Vuoden tulokas -Emman, ja uusin, Tapiola Sinfoniettan kanssa levytetty Uni johon herään oli yksi vuoden 2022 Teosto-palkinnon voittajista.

Jazz Jkl Collectiven kanssa Yona tulkitsee tunnettuja jazzstandardeja harvemmin kuultuina suomenkielisinä versioina. Oman latauksensa iltaan tuo hänen taustansa jazzlaulajana. "Nuoruuden unelmassani olin nimenomaan jazzlaulaja!", Yona riemuitsee.

järvenpää

Shed Jazz: Veera Syrén + Benoît Moreau Trio (FRA),Bar Shed, järvenpää18.11. Klo 22:00

Benoît Moreau Trio (FRA)

Veera Syrén

keikka

Benoît Moreau Trio (FRA) klo 22.00
Veera Syrén klo 23.00
Shed avoinna klo 03.00 saakkka.
Liput 7 €, ennakkoon verkkokaupasta tai ovelta. Ei erillistä narikkamaksua.

Benoît Moreau Trio

Ranskalaiskitaristi Benoît Moreaun trio tutkii vaatimattoman mutta joustavan muodostelman ilmaisumahdollisuuksia. Trion lähtökohtana on luonnollisesti jazz, mutta myös rock, folk ja kaikenlainen musiikki, joka on käyttänyt kuutta kieltä ilmaisukeinonaan. Bill Frisellin soundin ja tilallisen lähestymistavan vaikutuksesta trion inhimillinen ja musiikillinen side paljastuu lavalla, jossa he herättävät henkiin supervilpitöntä tekstiä, tarttuvia melodioita ja ihmisiä yhteentuovaa musiikkia ensimmäiseltä albumiltaan Rêve Party.

Veera Syrén

Veera Syrén on turkulainen artisti joka yhtyeineen edustaa nu soulin, jazzin ja funkin musiikillista fuusiota. Bändin muodostavat turkulais-helsinkiläiset muusikot, joiden käsissä laulajan säveltämät ja sanoittamat kappaleet saavat lämpimän, orgaanisen sävyn. Ilmavat sovitukset, Syrénin samettinen lauluääni ja soittajien napakka groove muodostavat tyylikkään kokonaisuuden. Syrénin debyyttisinkku Tired Heart näki päivänvalon helmikuussa 2022 ja toinen sinkkujulkaisu Rag seurasi syyskuussa.

porvoo

Porvoo Jazz Club & Vapaat äänet: Pohjola Tikkanen Darrifourcq,Porvoo Jazz Club / Vanha 123, porvoo18.11. Klo 20:00

Verneri Pohjola

Eero Tikkanen

Sylvain Darrifourcq (www)

keikka

Ranskalais- suomalaisen voimajazzin purkauksia tarjoileva, huippumuusikoista koostuva yhtye saapuu Porvoo Jazz Clubin lavalle marraskuisena perjantaina 18.11. Trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Sylvain Darrifourcq keikka eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa oli tapaus. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazzskenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan.

Yhtyeen jokainen muusikko on luonut kansainvälistä uraa ja nimeä lukuisissa eri kokoonpanoissa – nyt nähtävä trio on erityistapaus jokaiselle jazzin ystävälle. Ovet aukeavat jo klo 19.30 Aatos Cafen tunnelmalliseen baariin, jossa voit nauttia lasillisen viiniä tai muuta lämmittävää ennen konsertin alkua.

Verneri Pohjola / trumpetti Eero Tikkanen / kontrabasso Sylvain Darrifourcq / rummut

Pe 18.11. klo 20, ovet 19.30. K-18
Vanha 123, Kaivokatu 37 B
Liput ennakkoon 13/11€, ovelta 15/13€

Kiertue on yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliito
Kiertuetta tukevat: AJC, CNM, Spedidam