Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 23.11.

espoo

Nina Mya: My Gospel Heart,Espoon kulttuurikeskus, espoo23.11. Klo 19:00

Kesto 75 min, ei väliaikaa
Liput 20 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), lippu.fi
Ovet saliin avataan klo 18.30

Salissa ravintolapalvelut, rajattu anniskelualue

Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä, joka on julkaissut neljä sooloalbumia oman yhtyeensä kanssa. Jazzin ohella Mya on esittänyt myös soul- ja gospelmusiikkia laajasti eri yhteyksissä. Nina Myan musiikilliset vaikutteet ovat vahvasti 50- ja 60-luvun amerikkalaisessa jazzperinteessä ja afroamerikkalaisessa gospelissa. Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

My Gospel Heart -projekti tuo Nina Myan rakkauden gospeliin ja gospelvaikutteiseen musiikkiin kuulijoille intiimillä tavalla. Kokoonpanossa on Myan ohella hänen yhtyeessään Closure-albumista (2016) asti vaikuttaneet pianisti Henri Mäntylä ja saksofonisti Pope Puolitaival. Pienkokoonpano esittää koskettavalla, taidokkaalla ja riisutulla tavalla gospel-kattauksen, joka sisältää negrospiritualien ja omien kappaleiden ohella lainakappaleita muun muassa Ray CharlesiltaBill Withersiltä ja Etta Jamesilta – jazzkulmaa ja improvisaatiota unohtamatta.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Puhti,Jyväskylän Taidemuseo, jyväskylä23.11. Klo 18:00

Puhti

keikka

Liput 10€

Puhti on puupuhaltimien ja sellon muodostama tuore kamaritrio, jonka musiikki maalaa rikkaita äänimaisemia vapaasti virtaavista improvisaatioista ja läpisävelletyistä kappaleista. Taidemuseossa järjestettävän konsertin yhteydessä on mahdollista nauttia myös Graphica Creativa – Untold Artists' Stories -näyttelystä.

Vapaan improvisaation mestarit Pepa Päivinen ja Jorma Tapio soittavat Puhti-triossa monipuolista puupuhallinarsenaalia. Soittokumppanien yhteinen soittohistoria ja sävelkieli juontaa juurensa legendaariseen Edward Vesala Sound&Fury -kokoonpanoon 1980-luvulle. Trioa täyteläistää monessa luovassa yhteydessä (mm. Saimaa, Yona, Ellips) operoivan multi-instrumentalistin, Juho Kanervon sello. Taidemuseon Graphica Creativa – Untold Artists' Stories -näyttelyn valokeilassa on Swoon - katutaiteen naispioneeri. Swoon tunnetaan ympäri maailmaa uraauurtavasta julkisesta taiteesta, ja Jyväskylässä nähdään mm. hänen tuotannolleen tyypillisiä suurikokoisia muotokuvia sekä kattaus kansainvälistä taidegrafiikkaa.

kuopio

TRIO TANGUANGO,Trattoria Sorrento Wanha Mylly, kuopio23.11. Klo 19:00

Trio Tanguango

Liput 15 /10 € (jäsenet, opiskelijat)

Savonlinnalaisen Trio Tanguangon ohjelmistoon kuuluu etenkin Ástor Piazzollan tuotanto ja tango nuevo, mutta myös perinteisempi argentiinalainen tango ja uudet raikkaat sovitukset Suomi-tangoista.

Trio Tanguangon muodostavat pitkän linjan ammattimuusikot Susanna Mieskonen-Makkonen, Kirsi Laamanen ja Maija Teikari. Trio on esiintynyt vuodesta 2013 asti useilla eri festivaaleilla niin kotimaassa kuin eri puolilla Eurooppaa, mm. Berliinissä ja Dresdenissä Saksassa sekä Tbilisissä Georgiassa ja Petroskoissa Venäjällä.

Trio Tanguango on julkaissut vuosina 2015 ja 2017 albumit Tanguango ja Hotel Tango, joista jälkimmäisellä trion solistina laulaa baritoni Juha Kotilainen. Äänitteet on otettu hyvin vastaan niin kriitikoiden kuin laajemman yleisön keskuudessa. Ne ovat saanut kiitettävästi soittoaikaa genrerajat ylittäen – sama yksittäinen kappale on soinut niin klassiseen-, kuin etno-, jazz- ja iskelmämusiikkiin erikoistuneilla radiokanavilla.

Susanna Mieskonen-Makkonen on savonlinnalainen freelancemuusikko ja viulisti. Kirsi Laamanen on opiskellut harmonikansoittoa mm. Keski-Suomen konservatoriossa Alpo Pohjan ja Vladimir Dolgopolovin johdolla. Maija Teikari on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa.

oulu

Oulun Musiikkijuhlat: Vapaat äänet 2022: POHJOLA TIKKANEN DARRIFOURCQ + DARRIFOURCQ HERMIA CECCALDI,,RioLive, oulu23.11. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Eero Tikkanen

Darrifourcq Hermia Ceccaldi (www)

keikka

VAPAAT ÄÄNET 2022: KOLME + KOLME = VIISI

Kaksi huipputrioa, viisi huippumuusikkoa: Pohjola Tikkanen Darrifourcq + Darrifourcq Hermia Ceccaldi kiertueella Suomessa 17.-27. marraskuuta 2022. Heitä kuullaan Oulussa keskiviikkona 23.11.

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee marraskuun toisella puoliskolla ranskalais-belgialais-suomalaisen voimajazzin purkauksia. Tien päälle lähtee kaksi hurjaa trioa, jotka keikkojen lopussa sulautuvat ennen kuulemattomaksi kvintetiksi.

Rumpali Sylvain Darrifourcqin, saksofonisti Manuel Hermian ja sellisti Valentin Ceccaldin kolmikko on kasvattanut maineensa Euroopassa omaleimaiseksi yhtyeeksi, jonka mestarillinen dramaturgian hallinta on vailla vertaa. Kaksi kiitettyä levyä julkaisut trio pääsi näyttämään kyntensä Tampere Jazz Happeningissa 2019.

Juuri sitä ennen kuultiin Helsingissä lokakuussa 2019 trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja Darifourcquin keikka eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazz-skenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan.

Pohjola Tikkanen Darrifourcq 
Verneri Pohjola, trumpetti
Eero Tikkanen, kontrabasso
Sylvain Darrifourcq, rummut

Darrifourcq Hermia Ceccaldi
Sylvain Darrifourcq, rummut
Manuel Hermia, saksofoni
Valentin Ceccaldi, sello

RioLive
Hallituskatu 11
Liput 20/11/8 €