Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 29.11.

helsinki

Marc Ribot Solo (US),G Livelab, helsinki29.11. Klo 19:00

Marc Ribot (www)

Yhdysvaltalainen kitarajazzin veteraani Marc Ribot on yli 40-vuotisen uransa aikana tullut tunnetuksi lukuisista yhtyeistään (The Young Philadelphians, Marc Ribot Trio), yhteistyöstään mm. Tom Waitsin ja John Zornin kanssa sekä ennen kaikkea laajasta ja monipuolisesta tuotannostaan, jossa yhdistyvät eri musiikkityylit free jazzista souliin ja noise rockiin. Kansainvälisesti arvostettu kitaristi palaa marraskuussa 2022 G Livelab Helsinkiin ja tulevalla keikalla Ribot esittää mutkikkaan vapautunutta improvisointia ja hienovaraista, tarkkaa ilmaisua yhdistelevää soolotuotantoaan. Luvassa on ennalta-arvaamaton ilta rockin ja jazzin välimaastossa.

We Jazz 2022: Ka Baird & Chris Williams,GLO Hotel Art, helsinki29.11. Klo 17:00

Ka Baird & Chris Williams

keikka

Alati uusia musiikillisia polkuja etsivä newyorkilaisartisti Ka Baird matkustaa Helsinkiin ainutlaatuisen viisipäiväisen We Jazz -residenssissä merkeissä. GLO Hotel Artissa kuullaan joka alkuilta ainutlaatuista uutta musiikkia lähietäisyydeltä. Trumpetisti Chris Williams vaikuttaa Brooklynissä, paikallisen kokeellisen musiikin skenen ytimessä ja sieltä ulospäin ympäröivään maailmaan ideoitaan säteillen. 

Tapaaminen GLO Hotel Artin aulassa klo 16.30.

“Baird says that Respires [Rvng Intl, 2019] is partially about ‘creating places of transcendence or escape or ritual through repetition.’ She’s been influenced by minimalist composers like Lamonte Young and Terry Riley who were interested in ‘the meditative spiritual quality’ of repeated musical figures or patterns or rhythms.” – Bandcamp Daily

We Jazz 2022: Enemy, Verneri Pohjola,Kalliosali, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Enemy on kuin elävä organismi: klassinen jazzpianotrio, mutta niin paljon enemmän, eli yhtye joka pystyy viemään musiikkinsa aina uusiin sfääreihin.

 Verneri Pohjolan sooloesitykset ovat olleet harvinaisia, mutta aina loistavia.

loimaa

Vapaat äänet: Designers,Taidetalo, loimaa29.11. Klo 19:00

Designers (www)

keikka

Basisti Joachim Florentin luotsaama Designers on uusi Ranskassa syntynyt yhtye, jonka minimalistinen ja samaan aikaan täyteläinen sointi rakentuu kolmen tasavahvan, luovasti improvisoivan artistin yhteistyöllä. Florentin mukana ovat pianisti Aki Rissanen ja australialainen rumpali Will Guthrie.

We Jazz julkaisee yhtyeen esikoislevyn ja kutsuu sen esiintymään We Jazz 2022 -festivaalilla 1.12. Vapaat äänet järjestää triolle kiertueen tämän Helsingin konsertin ympärille. Kiertueen alussa Designers-trioa kuullaan Loimaan Taidetalossa tiistaina 29.11.

Designers (FIN-AUS-FR)
Aki Rissanen piano
Will Guthrie rummut
Joachim Florent kontrabasso, sävellykset

Ti 29.11. klo 19
Lippujen hinta: 10 / 8 eur
museokortilla 9 / 7 eur

Taidetalo
Rantatie 2, 32200 Loimaa

Konsertin järjestäjä: Loimaan kulttuuripalvelut
Kiertueen tuotanto: Stellar Music
Kiertueen buukkaus ja managerointi: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti-Ville de Nantes, Spedidam

“Kontrabasisti Joachim Florent on suuri melodikko, joka tarjoilee meille ihailtavasti rakennettua, tarkkaa ja lumoavaa musiikkia. Tässä omaperäisessä projektissaan hän muistelee Bill Evansin välityksellä tapahtunutta ensikohtaamistaan jazzin kanssa ja välineenään hän käyttää jazzin perustyökalua, pianotrioa. Hän käy etsimään uutta salattua maaperää kahden eurooppalaisen jazzin vahvan persoonan kanssa: pianisti Aki Rissasen, jolla on matkassaan painava salkku klassista osaamista ja erityinen rytmitaju, sekä australialaisen Will Guthrien, yhden tämän hetken luovimmista rumpaleista.”
Le Cratère – Scène Nationale d’Alès

Joachim Florent on tullut Suomessa tutuksi jo 2015. Hän kiersi Suomea L'impérial Quartet- ja L'impérial Orphéon -yhtyeiden kanssa. Aivan äskettäin häntä kuultiin Aki Rissasen kanssa GRIO-orkesterissa, joka valloitti yleisön Tampere Jazz Happeningissa 2022. Pianisti Aki Rissanen on keskittynyt viime vuodet kansainväliseen uraansa ja jakaa tällä hetkellä aikansa Suomen ja Ranskan välillä. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi levyä brittiläisellä Edition Recordsilla. Rumpali Will Guthrie on muuttanut Australiasta Ranskaan 16 vuotta sitten ja on aktiivinen ranskalaisella improvisoidun musiikin kentällä. Hän on tunnettu luovista sooloesityksistään ja johtaa omaa gamelanyhtyettään Nist Nah.

tampere

Dynamic Dynamic,Kulttuuriravintola Kivi, tampere29.11. Klo 19:30

keikka

Liput 17,50 €

Helsinkiläinen fuusiojazz-yhtye Dynamic Dynamic on kahden kitaran ja rytmiryhmän yhteispelin varaan rakennettu kokonaisuus luottaa vahvaan melodiseen ilmaisuun sekä avaraan äänimaailmaan, yllätyksellisiä soundeja unohtamatta.

Debyyttilevyn kappaleet ovat yhtyeen kitaristin Jaakko Penttilän sävellyksiä ja bändin keskenään sovittamia, ja edustavat vahvasti uuden aallon pohjoismaista instrumentaalimusiikkia. Kokoonpanon muut soittajat ovat Jere Mäntykangas (kitara), Samu Jaantila (basso) ja Tuomas Karlsson (rummut).

Metropolian opintojen aikana 2019 alkunsa saaneen kokoonpanon tarkoituksena oli kunnioittaa perinteisen fuusiojazzin tyyliä samalla antaen tilaa jokaiselle ainutlaatuiselle soittajalle tuottaa musiikkia itselleen luontaisella soundilla ja tyylillä.