Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.11.

helsinki

Etnosoi!: Heiskanen Bayatz Baharat,Kalliosali, helsinki11.11. Klo 20:00

keikka

Liput 20 / 15 + toimitusmaksu

Lotta-Maria Heiskanen on viulisti ja säveltäjä, jonka musiikissa Lähi-idän alueiden rytmiikka ja sävelkieli yhdistyvät pohjoismaisen jazzperinteen kanssa. Heiskasen sävellyksissä matkataan mystiikan ja realismin rajamailla. Heiskanen on herkkä tulkitsija, jonka soittotyyli on kauniin koskettavaa ja räiskyvän intohimoista.

Konsertissa julkaistavan levyn nimikappale Samai Maata on kunnianosoitus koko maailmankaikkeudelle. Eri instrumenttien kudelma ja laululyriikka kertoo siitä, kuinka olemme kaikki yhtä ja samaa maata, energiaa ja tietoisuutta. Samai Maata on Heiskanen Bayatz Baharat -yhtyeen debyyttialbumi. Konsertissa kuullaan levy kokonaisuudessaan. Musiikki vie yleisön arabialaisista taksimeista, mystiikasta ja samai-rytmistä lattari- ja jazz-rytmeihin sekä virtuoottisesta longasta herkkään ballaadiin.

Yhtyeessä soittavat Lotta-Maria Heiskanen (viulu ja sävellys), Jukka Haavisto (basso), Aapo Heinonen (piano) ja Ricardo Padilla (perkussiot). Vierailevina artisteina konsertissa ja levyllä kuullaan Nemat Battah (oud), Daniel Al Attrash (kanun), Valeria Conte (klarinetti) sekä Teija Sotikoff (laulu).

Lotta-Maria Heiskanen on tullut tunnetuksi viulistina ja säveltäjänä Lähi-idän musiikkia soittavasta BaranBand -yhtyeestä sekä Middle Eastern Orchestran konserttimestarina ja musiikin sovittajana. Heiskanen soittaa myös flamencoa Anna Murtolan yhtyeessä sekä Nordic Flamenco -työryhmässä. Heiskasella on Suomessa ja ulkomailla useita eri kokoonpanoja, joiden kanssa hän keikkailee. Lisäksi Heiskanen toimii myös teatteri-muusikkona.

Konsertti-illan aloittaa soolokeikallaan Merlyn Driver klo 19.00.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Raoul Björkenheim eCsTaSy,Ravintola Poppari, jyväskylä11.11. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Kitaristivelho Raoul Björkenheim juhlii tänä vuonna 40-vuotista taiteilijauraansa kiertäen eCsTaSy -yhtyeensä kanssa.

Björkenheimin vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita Bill Laswellista Toshinori Kondoon ja Edward Vesalasta Junnu Aaltoseen.

Vuonna 2011 perustettu eCsTaSy on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista. Kokenut yhtye luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja vie musiikkinsa yllättävillekin alueille. Jori Huhtalan kekseliäät bassolinjat ja Markku Ounaskarin dynaaminen rumputyöskentely inspiroivat maestro Björkenheimin villiä ja luovaa vapautta, johon lisäulottuvuutta tuo saksofonisti Pauli Lyytisen soinnillinen väriskaala ja hengästyttävä tekniikka. Bändillä tuntuu olevan kyky lukea toistensa ajatuksia, ja Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan.

oulu

Antti Annola: Whirlpool-levyn julkaisukonsertti,Hailuodon Panimon Mallassauna, oulu11.11. Klo 21:00

keikka

Liput ovelta 10 €, opiskelijat 8 €
Lippuja myydään myös ennakkoon Hailuodon Panimon Mallassaunalta Oulun Pikisaaressa. Konsertin yhteydessä on mahdollista ostaa Whirlpool-albumi cd-levynä.

Jazzlaulaja Antti Annolan debyyttialbumi Whirlpool sisältää uusia kappaleita sekä jazzstandardeja. Tärkeitä teemoja musiikissa ovat melodisuus, improvisointi ja vahvat tarinat. Whirlpool-albumi on palakokoelma ihmisen matkasta aina menettämisen pelosta sisäisen rauhan tunnistamiseen.

Albumin nimikkokappaleen tarinan ytimenä on vesipyörteen kokemat pelot ja jännitteet olemassaolon keskellä, kunnes se päättää katsoa sisäänpäin. Konsertissa kuullaan Whirlpool-levyn kappaleiden lisäksi kokoelma tarkoin valikoituja jazzstandardeja.

tampere

Nina Mya – My Gospel Heart,TTT-Klubi, tampere11.11. Klo 22:00

Liput 22 €
Show klo 22, ovet klo 21:30

Taidokas ja vivahteikas, vahvasti tulkitseva ääni. Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä, joka on julkaissut neljä sooloalbumia. Hän on esittänyt myös soul- ja gospelmusiikkia laajasti eri yhteyksissä.

Myan uusi upea ohjelmisto My Gospel Heart koskettaa kuulijoita sielukkuudellaan. Pianossa fiilistelee Henri Mäntylä ja saksofonissa Joonatan Rautio. Illan kattaus sisältää negrospirituaalien ja omien kappaleiden ohella lainakappaleita muun muassa Ray Charlesilta, Bill Withersiltä ja Etta Jamesilta – jazzkulmaa ja improvisaatiota unohtamatta.

Mya on äänittänyt ja esiintynyt vierailevana solistina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, muun muassa Jukka Eskolan, Iiro Rantalan, Frank McCombin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Mya palkittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilija -tunnustuksella 2012.

turku

Turku Jazz Orchestra plays Henry Mancini,Sigyn-sali, Turun Konservatorio, turku11.11. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Ville Vannemaa – kapellimestari

Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot”, kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk, ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin.

Turku Jazz Orchestran Henry Mancini -konsertti tarjoaa kuulijoilleen kermat Mancinin valtavan tuotantokakun päältä: tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat melodiat kitaralla, haitarilla ja viululla laajennetun loistavan big bandin esittämänä.

Konsertissa on väliaika.

LIPUT Tiketti
Normaali 30 €
Viking Line Club -etu 27,5 € (max 2 lippua / jäsenkortti)
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.