Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 30.11.

helsinki

HiH! Nro 33: Bennink 80 + Xenakis 100,Hietsun Paviljonki, helsinki30.11. Klo 19:00

Bennink 80

Xenakis 100

keikka

Liput 20/10 euroa

Hietsu is Happening! kokoaa syksyllä kansainvälisen jazzin huippunimet sekä nykymusiikin inspiroivimmat teokset Helsingin Hietaniemen rannan kupeeseen. Syksyn ohjelmisto tarjoilee niin pohjoismaista modernia jazzia, nykyoopperan uutta ilmaisua, elektroakustisia kokeiluja, tuoretta nykymusiikkia ja kantaesityksiä sekä genrejä venyttäviä ääniseikkailuja.

Illan ensimmäisellä puoliskolla Jerry Piipposen, Lauri Pekkarisen, Anna-Sofia Anttosen ja Petri Kumelan kamariyhtye esittää Xenakista, Crumbia, Weinbergiä ja El-Dabhia.

Hollantilainen, tänä vuonna 80 vuotta täyttänyt, pitkällä urallaan esimerkiksi Peter Brötzmannin, Misha Mengelbergin, Sonny Rollinsin, Ben Websterin ja Eric Dolphyn kanssa soittanut rumpalilegenda Han Bennink saapuu pitkästä aikaa Suomeen. Tällä kertaa hän esiintyy "talon muusikoiden" Antti Lötjösen ja Mikko Innasen kanssa. Luvassa on villiä svengiä ja improvisaation juhlaa.

Sointi Jazz Orchestra: Idolilleni,Malmitalo, helsinki30.11. Klo 19:00

keikka

Esikuvat inspiroivat ja vaikuttavat meihin tiedostamattakin, mutta minkälaisia teoksia syntyy, kun sävellystyön lähtökohdaksi otetaan oman elämän idoli?

Tämä selviää Sointi Jazz Orchestran Idolilleni-konsertissa, johon orkesteri on kutsunut mukaan seitsemän säveltäjää orkesterin omista riveistä ja ulkopuolelta

Konsertin säveltäjät:
Aurora Hentunen
Bianca Rantala
Markus Pajakkala
Oskari Siirtola
Rasmus Soini
Panu Luukkonen
Pekka Seppänen

We Jazz 2022: Ka Baird & Linda Fredriksson,GLO Hotel Art, helsinki30.11. Klo 17:00

Ka Baird & Linda Fredriksson

keikka

Alati uusia musiikillisia polkuja etsivä newyorkilaisartisti Ka Baird matkustaa Helsinkiin ainutlaatuisen viisipäiväisen We Jazz -residenssissä merkeissä. GLO Hotel Artissa kuullaan joka alkuilta ainutlaatuista uutta musiikkia lähietäisyydeltä. Linda Fredrikssonista on tullut ansaitusti tähtiartisti kaikkia hehkutuksiakin upeamman Juniper-albumin myötä. Entä mitä tapahtuu nyt?

Tapaaminen GLO Hotel Artin aulassa klo 16.30.

We Jazz 2022: David Friedman Generations Trio, Kokko Quartet, We Jazz DJs,Harju 8, helsinki30.11. Klo 19:00

Kokko Quartet

David Friedman Generations Trio

keikka

Vibrafonisti David Friedman on legendaarinen hahmo. Ei edes kannata miettiä kenen kaikkien kanssa hän on soittanut ja missä, sillä musiikki on tässä ja nyt, musiikki elää ja sille voi antautua huoletta. Tästä kuoriudutaan voittajina.

Homma on jämpti varsinkin kun illan avaa Kokko Quartet, joka on erittäin tärkeä ja jo pitkään mielessä ollut kiinnitys We Jazz -festareille.

We Jazz DJ:t soittavat illan levyt.

Yhteistyössä Goethe-Institut Finnland.

seinäjoki

Jazzoikoon! Designers,Kulttuurikeskus Kalevan Navetan Hugo-sali, seinäjoki30.11. Klo 19:00

Designers

Liput 20 €

Designers on uusi Ranskassa syntynyt yhtye, jonka minimalistinen ja samaan aikaan täyteläinen sointi rakentuu kolmen tasavahvan, luovasti improvisoivan artistin yhteistyöllä. Yhtye poikkeaa jazztrion perinteisistä muodoista keksien genren koodit uudelleen ja modernisoiden suhdetta improvisaatioon ja trion vuorovaikutukseen.

Designers (FIN-AUS-FR)
Aki Rissanen piano
Will Guthrie rummut
Joachim Florent kontrabasso, sävellykset

turku

Aninkaisten Sävel : Domino Fox,Linnateatteri, turku30.11. Klo 19:00

Liput 25 €

Aninkaisten Sävel pikkujoulutunnelmissa tunnelmallisessa Linnateatterin Domino-salissa (Humalistonkatu 7, Turku) keskiviikkona 30.11. klo 19.

Konsertti tarjoaa kuulijoille aikamatkan maailmansotien välisen ajan rytmimusiikkiin. Orkesterin soitinsolistien lisäksi laulusolisteina toimivat Sanna Vartiainen, Sabina Hadzibulic, Elias Aarnio, Mikko Lagerspetz ja Sami Levänen, jotka tulkitsevat tuon ajan unohtumattomia ikivihreitä.

”Aninkaisten Sävel edustaa kokoonpanoltaan 1920-30-luvun suuren tanssiorkesterin erästä ideaalityyppiä. Vaski- ja saksofonisektiot eivät ole vielä niin laajoja kuin myöhemmissä big bandeissä, mutta toisaalta soinnin kirjoon kuuluvat myös viulu, klarinetti, banjo ja kontrabasso. Tämä englantilaistyylinen kokoonpano on ketterä ja muuntautumiskykyinen” kertoo Jalo Säde, orkesterin monien laululyriikoiden laatija.

”Tällaiset orkesterit soittivat Euroopan ja Amerikan suurten kaupunkien upeimmissa tanssihuoneistoissa. Suomessa kuultiin sellaisia ehkä vain pääkaupungin sekä parin suurimman kaupungin ja kylpyläpaikkakunnan hotelleissa ja ravintoloissa. Suunnilleen tällaisen orkesterin soitto on myös tallentunut lukemattomiin tuon aikakauden levytyksiin” jatkaa orkesterin tenorisaksofonisti ja sovittaja Tapani Kärnä.

”Haluamme tuoda tanssi- ja viihdemusiikkiin takaisin ominaisuuksia, jotka ovat ajan saatossa karsiutuneet tulkinnoista pois. Niitä ovat esimerkiksi solististen, sektio- ja yhteissoitto-osuuksien vaihtelu, dynamiikka, mielenkiintoiset johdannot ja väliosat.”, kertoo orkesterin pianisti Mikko Lagerspetz.

Aninkaisten Sävel on 15-henkinen mannermainen rytmiorkesteri 1920-30-luvun tyyliin. Orkesteri on saanut alkunsa vuonna 2008, kun rytmikärpäsen pureman saaneet musiikin harrastajat ja ammattilaiset kokosivat ryhmän Turun Aninkaistenmäessä. Orkesterin ohjelmisto sisältää mm. swingejä, foxtroteja, rumbaa, tangoja ja tyylikkäitä iskusävelmiä sellaisina sovituksina kuin niitä soitettiin sotien välisenä aikana Euroopan ja Pohjois-Amerikan klubeilla ja tanssisaleissa.