Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu SInfonia & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Kulttuuritalo, helsinki9.11. Klo 19:00

Laulaja ja säveltäjä, äänikameleontti Theo Bleckmann on onnistuneesti tasapainoillut tyylien välillä klassisesta jazziin ja luonut oman tunnistettavansa äänensä matkan varrella. Kolmen ja puolen oktaavin äänialalla aseistautunut Bleckmann saapuu marraskuussa Oulu Sinfonian ja UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi Oulun ja Helsingin konsertteihin. Yli 50-henkisen erikoiskokoonpanon kapellimestarina toimii UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Konserteissa kuullaan jousilla höystettyjä jazzstandardeja sekä rakastettuja pop- ja musikaaliklassikoita Frank Sinatrasta Glenn Milleriin ja Cole Porteriin sekä Kate Bushista Bee Geesiin. Upouusien orkestrointien takana on mm. yksi tämän hetken hehkutetuimmista säveltäjistä ja sovittajista, Grammy-ehdokas Miho Hazama.

Saksalainen, uraa myös Yhdysvalloissa luonut Bleckmann (s. 1966) on tehnyt yhteistyötä mm. Dave Douglasin, Ambrose Akinmusiren, Uri Canen ja John Hollenbeckin kanssa. Hän on säveltänyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin, laulanut teatterikappaleissa ja musikaaleissa ja esiintynyt isojen yhtyeiden, mm. hr-Bigbandin ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa. Bleckmann sai arvostetun Echo Jazz -palkinnon 2010 ja oli samana vuonna Grammy-ehdokkaana. Omien sävellystensä lisäksi hän on levyttänyt albumillisen Kate Bushin musiikkia.

Ed Partyka kapellimestari

Theo Bleckmann laulu

Oulu Sinfonia

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan.

 

Helsingin-konsertin liput
Lippu.fi sis. palvelupalkkion:
Peruslippu 35 €
Eläkeläinen 29 €
Opiskelija, lapsi, työtön, varushenkilö 19 €

 

Ovet klo 18

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Pekka Toivonen Piano Week 2022: HajataittoKalliosali, helsinki9.11. Klo 19:00

Pekka Toivonen Ensemble

Vapaa pääsy, ohjelma 10€ (taidejulkaisu), levyjä myynnissä

Vuosittain, jo viidettä kertaa marraskuussa 7.–11.11. järjestettävä Pekka Toivonen Piano Week on säveltäjä-pianisti-kuvataiteilija Pekka Toivosen monipuolinen musiikkifestivaali, joka kulkeutuu viikon aikana pääkaupunkiseudun kirkkoihin. Tänä vuonna tapahtuu myös Tampereen Aleksanterin kirkossa sekä Helsingin Kalliosalissa. Festivaalin yhteydessä julkaistaan Pekka Toivonen Ensemblen kokopitkä albumi, Pacemaker, julkaisijana Alakulttuuritalo.

Toivosen septetti naittaa suvereenisti yhteen klassisen ja jazzin eetoksia – niin sävellettyä kuin vapaata musiikkia. Oma tyylimääritelmä #pärtrane muistuttaa Toivosen henkisistä esikuvista, Arvo Pärtistä ja John Coltranesta.

Pacemaker-levyä juhlistetaan Kalliosalissa 9.11. klo 19 alkaen – lavalla Pekka Toivonen Ensemble, vapaa pääsy.

Pekka Toivonen, sävellykset, piano, kellopeli
Okko Saastamoinen, rummut
Eero Tikkanen, kontrabasso
Johannes Sarjasto, alttosaksofoni, nokkahuilu
Saku Mattila, oboe
Miia Reko, trumpetti, flyygelitorvi
Tatu Ahola, sello