Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.11.

helsinki

Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US),G Livelab, helsinki4.11. Klo 19:00

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Jylhällä Moves-albumilla Emma-palkinnonkin pokannut kokoonpano palaa G Livelab Helsinkiin ja valloittaa klubin lavan seuranaan amerikkalainen jazz-laulaja Joyce Elaine Yuille. Yleisölle tarjoillaan kahtena peräkkäisenä iltana rautaisannos svengaavaa jazzia ja sielukkaita laulumelodioita.

TIMO LASSY FEAT. JOYCE ELAINE YUILLE
Joyce Elaine Yuille, vocals / Timo Lassy, tenor sax / Georgios Kontrafouris, piano / Antti Lötjönen, bass / Teppo Mäkynen, drums / Abdissa Assefa, percussions

tampere

Tampere Jazz Happening 2022: Yrjö-palkinto ja Andania-palkinto, UMO Helsinki Jazz Orchestra & Stefan Pasborg, LIUN + The Science Fiction Band, Nubya Garcia,Tullikamarin Pakkahuone, tampere4.11. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

(+ Stefan Pasborg)

LIUN + The Science Fiction Band (www)

Nubya Garcia (www)

keikka

19:00 Yrjö-palkinto 2022, Andania-palkinto

20:00 UMO Helsinki Jazz Orchestra plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (FI/DK)

21:45 LIUN + The Science Fiction Band (CH/DE)

23:30 Nubya Garcia (UK)

 

60 / 45 €

Tampere Jazz Happening 2022: Plop & Junnu, Selma Savolainen Horror Vacui, Lightboxer,Telakka, tampere4.11. Klo 21:00

PLOP

Lightboxer

Selma Savolainen

keikka

21:00 Plop & Junnu (FI)

22:30 Selma Savolainen Horror Vacui (FI)

00:00 Lightboxer (FI)

 

30 / 25 €

Tampere Jazz Happening 2022: Helsinki-Cotonou Ensemble + DJ Babylon Pete,Tullikamarin Klubi, tampere4.11. Klo 23:59

keikka

01:00 Helsinki-Cotonou Ensemble (FI/BJ/TZ)

+ DJ Babylon Pete

 

25 / 20 €

turku

Flame Jazz: Severi Pyysalo Chamber Trio,Bar Ö, turku4.11. Klo 19:00

Severi Pyysalo Chamber Trio

Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

Bar Ö:n Flame Jazz -illassa Severi Pyysalon uusi trio! 

Ruotsalainen huippubasisti Anders Jormin on joutunut terveydellisistä syistä perumaan tämän viikon esiintymiset Suomessa, joten perjantain Flame Jazz -konsertissa Severi Pyysalon kanssa soittavat nyt trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen sekä basisti Jori Huhtala.

Severi Pyysalo Chamber Trio koostuu kotimaisen jazzkentän huipuista. Soittajilla on pitkä musiikillinen historia sekä yhdessä että erikseen eri kokoonpanoissa, mutta juuri tällä kolmikolla he esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa. Konsertissa kuullaan vibrafonimestari Severi Pyysalon sävellyksiä ja maestron sovituksia joistakin vähemmän tunnetuista sävelmistä sekä spontaania ja vahvaa improvisaatiota.

Severi Pyysalo on ollut Suomen jazzhuipulla jo neljättä vuosikymmentä. Hän löi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 1984 Pori Jazzeilla, jolloin sekä Sarah Vaughan että Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Siitä saakka Pyysalo on konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla eri kokoonpanoissa, joista ehkä tunnetuin on Perko-Pyysalo Poppoo. Jazzmusiikin lisäksi Pyysalo on säveltänyt myös sinfoniaorkestereille. Pyysalo on saanut Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon 1988.

Mikko Gunu Karjalainen on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan laaja-alaisesti kotimaisen rytmimusiikin kentällä. Hän on työskennellyt trumpetistina, pianistina, säveltäjänä, kapellimestarina, opettajana ja klubi-isäntänä. Karjalaisen omia sävellyksiä soittaneita yhtyeitä ovat mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet sekä Gunu’s Thang. Lyyrisen soittonsa lisäksi Karjalainen tunnetaan sanavalmiina ja karismaattisena hahmona joka pyrkii omalla aktiivisuudellaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä taidepiireissä, kunnioittamaan perinnettä sekä etsimään uutta.

Jyväskyläläislähtöinen Jori Huhtala tunnetaan ilmaisuvoimaisena ja monipuolisena basistina. Hänen soittoaan on kuultu useiden Suomen kärkimuusikkojen yhtyeissä. Näihin lukeutuvat mm. Eero KoivistoinenRaoul BjörkenheimJukkis UotilaPanu SavolainenJussi Fredriksson ja Sid Hille. Hän on myös tehnyt yhteistyötä useiden jazzmaailman kansainvälisten huippuartistien kanssa. Huhtala on aktiivinen säveltäjä ja hänen kynänsä jälkeä voi kuulla mm. yhtyeissä TALAMBO ja Jori Huhtala 3