Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 16.11.

joensuu

Kalevi Hämäläinen Group,Pakkahuone Joensuu, joensuu16.11. Klo 19:00

keikka

Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Energistä fuusiojazzia soittavaa ja positiivista asennetta henkivää yhtyettä vetää joensuulainen pianisti-säveltäjä Kalevi Hämäläinen. Vuonna 2015 perustetun yhtyeen esikoisalbumi First Days of Summer ilmestyi keväällä 2020.

Yhtyeen persoonallinen soundi on noteerattu niin jazz- kuin progeväen keskuudessa. Ahkeran radiosoiton lisäksi kiitteleviä levyarvioita on tullut Suomen ohella eri puolilta Eurooppaa.

Kalevi Hämäläinen – Piano, sävellykset
Ilmari Hämäläinen – Rummut
Jere Mäntykangas – Kitara
Valtteri Rouhiainen – Basso

oulu

OMJ Jazz & Etno: Mirja Mäkelä Trio,RioLive, oulu16.11. Klo 19:00

keikka

20/11/8 €
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
Ikäraja: K18
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €

Mirja Mäkelä Trio saapuu levynjulkistuskiertueellaan Ouluun ja esiintyy Jazz & Etno -konsertissa keskiviikkona 16.11.

Suomalaisen jazzin konkareista muodostuva Mirja Mäkelä Trio on alunperin perustettu vuonna 2006. Persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan sekä välittömästä ja vangitsevasta tunnelmastaan kehuttu yhtye esittää pääasiassa laulaja Mirja Mäkelän omia sävellyksiä, jotka pohjautuvat mm. kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Mäkelä on hyödyntänyt sävellystyössään niin Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin kuin Heimo Hatakankin runoja.

Mirja Mäkelä Trio julkaisi uuden levyn So Far, So Me April Jazz -festivaalilla 29.4.2022. Julkaisijana on suomalainen Eclipse Music. Nyt Trio saapuu levynjulkistuskiertueellaan Ouluun, ja heidän konserttinsa kuullaan RioLivessä osana OMJ Jazz & Etno -sarjaa keskiviikkona 16.11.2022. 

Liideri Mäkelän ensilevy, englanninkielinen Secret Playground julkaistiin vuonna 2000, joka valittiin heti Helsingin Sanomissa vuoden mieleenpainuvimpien jazzlevyjen joukkoon. Vuonna 2008 julkaistulla kolmannella Runoisa-albumillaan Mäkelä siirtyi kotimaisiin runoihin ja vakiinnutti oman trionsa. Viimeisin levy My Hidden Joys on julkaistu v. 2015, ja syksyllä 2016 Mirja Mäkelä Trio nähtiin Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella, joka käsitti kaikkiaan 13 konserttia eri puolilla Suomea.

Konsertti järjestetään osana Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjan 2022 syyskautta.

Mirja Mäkelä | laulu
Tuomo Dahlblom | kitara
Juho Kivivuori | kontrabasso