Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 17.11.

jokioinen

Vapaat äänet: Pohjola Tikkanen Darrifourcq,Tietotalo, jokioinen17.11. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Eero Tikkanen

Sylvain Darrifourcq (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee marraskuun toisella puoliskolla ranskalais- suomalaisia voimajazzin purkauksia. Huippumuusikoista koostuva yhtye saapuu Jokioisten Tietotaloon torstaina 17.11.

Trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Sylvain Darrifourcq keikka lokakuussa 2019 eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa oli tapaus. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazzskenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan. Yhtyeen jokainen muusikko on luonut kansainvälistä uraa ja nimeä lukuisissa eri kokoonpanoissa – nyt nähtävä trio on erityistapaus jokaiselle jazzin ystävälle.

Verneri Pohjola trumpetti
Eero Tikkanen kontrabasso
Sylvain Darrifourcq rummut

Tortai 17.11. klo 19

Jokioisten Tietotalo
ovet auki klo 18:45 | Liput  ovelta 15/10 €

Humppilantie 9 A, Jokioinen |

www.jokioistentietotalo.fi

Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertueen tuki: MES, AJC, CNV, Spedidam
Yhteistyökumppani: Kumu drums

 

 

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Yona,Ravintola Poppari, jyväskylä17.11. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective feat. Yona

keikka

Liput 20/15€

Kotimaan musiikkikentän arvostetuimpiin ja tyylillisesti monipuolisimpiin artisteihin kuuluva Yona esittää Jazz Jkl Collectiven solistivieraana jazzstandardien suomenkielisiä käännöksiä paljastaen samalla juurensa jazzlaulajana ja heittäytyvänä tulkitsijana!

Valovoimainen pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen musiikintekijä leikittelee taidokkaasti eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä taidepoppia. Yonan debyyttialbumi toi hänelle Vuoden tulokas -Emman, ja uusin, Tapiola Sinfoniettan kanssa levytetty Uni johon herään oli yksi vuoden 2022 Teosto-palkinnon voittajista.

Jazz Jkl Collectiven kanssa Yona tulkitsee tunnettuja jazzstandardeja harvemmin kuultuina suomenkielisinä versioina. Oman latauksensa iltaan tuo hänen taustansa jazzlaulajana. "Nuoruuden unelmassani olin nimenomaan jazzlaulaja!", Yona riemuitsee.

tampere

Samuel Blaser Trio w Marc Ducret and Peter Bruun (CH/DEN),G Livelab Tampere, tampere17.11. Klo 19:00

Samuel Blaser Trio

Liput 29€

Tampere Jazz Happeningissakin vieraillut tähtipasunisti Samuel Blaser tuo G Livelab Tampereelle jazztrionsa, jossa hänen kanssaan musisoivat tanskalaismuusikot Marc Ducret (kitara) ja Peter Bruun (rummut). Samuel Blaser Trio on soittanut viime vuosina runsaasti yhdessä ja kehittänyt oman kineettisen kielensä, jossa jokainen jäsen osaa tarttua toisen musiikilliseen ideaan ainutlaatuisella tavalla. Muotoaanmuuttava trio osaa marssia, groovata, hautua tai kiehahtaa aina tilanteen vaatimalla tavalla.