Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 6.11.

helsinki

SunJazz: Katu Kaiku,Tenho Restobar, helsinki6.11. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Vuonna 2013 perustettu Katu Kaiku on osa eurooppalaista crossover jazz-jatkumoa, jota edustavat yhtyeet kuten The Cinematic Orchestra, Portico Quartet ja Jaga Jazzist. Trion kolmas albumi Broken Piece julkaistaan marraskuussa 2022 Eclipse Musicin kautta. Albumi jatkaa edellisen albumin Luna (Svart Records 2019) myötä muodostunutta tyyliä, jossa yhdistyvät lyyriset saksofonimelodiat, kitaramainen sähköbasson soitto sekä vahva kommunikointi improvisaatiossa. Kolmas albumi etsii myös uutta ja se leikittelee tahtilajeilla sekä yhdistelee jazziin rock- vaikutteita.

Uuden levyn myötä yhtye tekee useita keikkoja kotimaassa ja ulkomailla ja jatkaa Luna-albumin aloittamaa maailmanvalloitusta. Yhtye on saanut kansainvälistä tunnettavuutta etenkin vuoden 2019 mittavan levynjulkaisukiertueen myötä, jolloin esiintymisiä oli Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Latviassa ja Virossa. Aiempia yhtyeen saavutuksia ovat muun muassa esiintyminen Amsterdamissa 12 Points-festivaalilla, Flow Festivaalilla Helsingissä 2019 ja Suomen edustaminen Young Nordic Jazz Comets -showcasessa 2015.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen Trio,Siltasali, jyväskylä6.11. Klo 18:00

keikka

Liput 15/10€

Marraskuussa Musiikkikampuksen Siltasalissa esiintyy Jyväskylästä maailman jazzkartalle ponnistanut Joona Toivanen Trio. Hypnoottisen minimalistiseen ja elokuvalliseen suuntaan kypsynyt 25-vuotias pianotrio loi pohjan uralleen vanhan Jazz Barin ensimmäisenä junnujamiyhtyeenä.

Jyväskylässä uransa ensiaskeleet ottanut Joona Toivanen Trio ei kotikaupungissaan paljon esittelyä kaipaa. Jo neljännesvuosisadan aktiivisesti toiminut kokoonpano on kiertänyt maailmaa ja julkaissut useita levyjä. Joona Toivanen tekee uraa Göteborgista käsin, basistiveli Tapani Toivanen Kööpenhaminasta ja rumpali Olavi Louhivuori Helsingistä.

Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon, ja uudella albumilla uudistumista pelkäämätön kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uusille urille. Both Only (2022) on neljän vuorokauden studiosession aikana tehty kokonaisuus, jonka biisit, soundit ja rakenteet syntyivät göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen äänimaiseman ja ambientin maailmoissa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin, joiden luonnissa tärkeää roolia kantaa myös yhtyeen miksaaja ja äänivelho Joonas Saikkonen.

tampere

Tampere Jazz Happening 2022: GRIO, Isaiah Collier & The Chosen Few, Hamid Drake's Turiya: Honoring Alice Coltrane,Tullikamarin Pakkahuone, tampere6.11. Klo 14:00

GRIO (www)

Isaiah Collier & The Chosen Few (www)

Hamid Drake's Turiya (www)

keikka

14:00 GRIO (FR/FI)

15:45 Isaiah Collier & The Chosen Few (US)

17:30 Hamid Drake's Turiya: Honoring Alice Coltrane (US/UK/NO/IT/FR)

 

60 / 45 €

Tampere Jazz Happening 2022: I Like to Sleep + DJ Pauli Kallio,Telakka, tampere6.11. Klo 21:00

I Like to Sleep (www)

keikka

21:00 I Like to Sleep (NO)

+ DJ Pauli Kallio

 

Vapaa pääsy