Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sointi-klubi: Kasperi Sarikoski,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki23.11. Klo 19:00

keikka

Liput 20/10€

Vuoden viimeisellä Sointi-klubilla Sointi Jazz Orchestra saa vieraakseen nuoren pasuunavirtuoosin Kasperi Sarikosken. Sarikoski liikkuu sulavasti eri tyylilajien välillä ja hänen herkullinen pasuunasoundinsa hehkuu upeasti illan sävellysten kruununa. Luvassa on häikäisevää taituruutta täynnä oleva konsertti, jossa kuullaan juuri tätä iltaa varten sävellettyjä ja sovitettuja teoksia.

Kasperi Sarikoski (s.1988) on pasunisti ja säveltäjä, joka on asunut ja luonut uraa Helsingin lisäksi New Yorkissa. Sarikoski on esiintynyt useissa merkittävissä orkestereissa kuten Jazz At Lincoln Center Orchestra, Stockholm Jazz Orchestra ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Hän on julkaissut kaksi albumia omaa musiikkiaan, Essence (2015) sekä 3 + 1 (2019).

Sointi Jazz Orchestra on 18-henkinen yhtye, joka tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja ennakkoluulottomista konserttiproduktioistaan. SJO:n klubi-illat tarjoavat monipuolisen katsauksen uuden big band -musiikin maailmaan yhdessä vierailevien säveltäjien ja solistien kanssa.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Klangravintola Laulumies, helsinki23.11. Klo 19:00

keikka

Klang

Moniulotteista, monipuolista ja avarakatseista jazzia tarjoilee Seppo Kantonen ja Klang trio (Kantonen, Krokfors & Ounaskari). Trio on perustettu jo 1997 ja on nyt aktivoitunut uudelleen ja teki tänä keväänä erinomaisen radionauhoituksen Jazzklubille. Trio esittää ”musiikillisia huomautuksia”, jotka ovat enemmän tai vähemmän yhteen punoutuvia musiikillisia mietelauseita. Lopputuloksena on kolmen suomalaisen tähden jazz-elämys!

Seppo on aikaisemmin todennut Klangista mm. seuraavaa:

Tasa-arvo, veljeys, vapaus ”Tämä on minun, basisti Uffe Krokforsin ja rumpali Markku Ounaskarin Klang, ei Seppo Kantonen Trio. Tämä on meidän hiekkalaatikko, jossa tykätään leikkiä kavereitten kanssa. Tämä oli bändi ennen kuin yhtäkään ääntä oli soitettu. Näin pieni bändi todella edellyttää, että ihmisten kemiat toimivat. Improvisoitu musiikki vaatii mieluisan ympäristön, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia.”

Seppo Kantonen: piano, Ulf Krokfors: kontrabasso, Markku Ounaskari: rummut

Kuvat: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 21,5/16,5/13,5 €.