Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 27.9.

jyväskylä

Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä 17,Siltasali, jyväskylä27.9. Klo 18:00

Jyväskylä Big Band

(+ Aurora Hentunen, Aaro Laitinen, Antti Lähdesmäki, Tuomas J. Turunen, Arttu Ahovaara, Panu Korhonen)
keikka

Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä 17 -kantaesityskonsertti kuullaan Siltasalissa syyskauden 2020 avajaiskonserttina sunnuntaina 27.9. klo 18. Vallitsevan tilanteen vuoksi konsertti tullaan toteuttamaan live stream -elämyksenä. Uusien big band -teosten ensiesitystä voi ihastella siis mistä tahansa osoitteessa: https://youtu.be/aCLXM7kXM5k

Kantaesityssarjan seitsemänteentoista osaan on tilattu kuusi sävellystä lahjakkailta pianisteilta ja säveltäjiltä. Säveltäjien joukosta löytyy useita Gradian ja Musiikkikampuksen alumneja, jotka ovat lähteneet luomaan uraa musiikin parissa myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Jokainen säveltäjä saapuu myös konserttiin esittämään oman sävellyksensä, joten konsertissa kuullaan yhteensä kuutta pianosolistia.

Konsertin sävellykset on tilattu Arttu Ahovaaralta, Aurora Hentuselta, Aaro Laitiselta, Antti Lähdesmäeltä, Panu Korhoselta ja Tuomas J. Turuselta.

Jyväskylä Big Band on tullut tunnetuksi suomalaisen uuden musiikin edistäjänä. JBB on tehnyt yhteistyötä suomalaisten säveltäjien kanssa vuodesta 1998 alkaen ja Ensikäsityksiä -konserttisarja on erinomainen esimerkki onnistuneesta yhteistyön tuloksesta. JBB konsertoi Suomessa sekä kansainvälisesti ja yhtyeen riveistä on noussut maamme eturivin muusikoita. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on toiminut ansiokkaasti orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuodesta 1995 alkaen.

Konserttitaltioinnin ja kuvauksen toteuttaa jälleen loistava Gradian mediatiimi.

raahe

Vapaat äänet: Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien, feat. Susanna Kinnunen, tanssi,Raahesali, raahe27.9. Klo 16:00

Superposition!

Roberto Negro (www)

Emile Parisen (www)

keikka

RANTAJATSIKLUBI

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10. Raahesalin konsertissa vierailee myös upea tanssija Susanna Kinnunen.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Frediksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Les Métanuits on visionäärisen ranskalaisen pianistin Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta Métamorphoses nocturnes. Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio unkarilais-itävaltalaisen säveltäjäsuuruuden teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Duokumppaninaan Negrolla on palkittu saksofonisti Emile Parisien. Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin kiertuetta varten laaditun turvallisuussuunnitelman mukaisesti. 

Superposition

Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Roberto Negro & Emile Parisien (FR)

Roberto Negro, piano / Emile Parisien, sopraanosaksofoni

Liput 20 / 15 / 10 eur

Järj. Rajatsi ry