Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 8.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Verneri Pohjola ja Mika Kallio,ravintola Laulumiehet, helsinki8.9. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola ja monipuolinen lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio ovat olleet duo jo viisitoista vuotta. Heidän musiikilliset persoonansa tukevat toisiaan orgaanisesti ja luontevasti. Duon musiikki perustuu vapaaseen improvisaatioon ja on ainutlaatuisuudessaan omaa luokkaansa.

Pohjola ja Kallio julkaisivat duolevyn Animal Image brittiläisen Edition Records -levymerkin kautta vuonna 2018. Animal Image on Perttu Saksan Eläimen Kuva elokuvaan sävelletty kuuden meditatiivisen ja vähäeleisyydessään äärimmäisen voimakkaan kappaleen kokonaisuus, jolla Pohjolan ja Kallion yhteissoitto hengittää luontevasti. Animal Image on kuitenkin enemmän kuin elokuvan ääniraita.

Kuvataiteilija ja valokuvaaja Perttu Saksa otti yhteyttä Pohjolaan muutama vuosi sitten ehdottaakseen yhteistyötä Pohjolan ja Kallion duon kanssa. Saksan runollinen kuvakerronta ja visio vakuutti kaksikon heti ja lopputuloksena syntyi saumattomasti musiikkia sekä kuvaa yhdistelevä kokonaisuus. Saksan viipyilevä, piilevän intensiivinen kuvakieli löysi täydellisen vastinparin Pohjola-Kallio-duon musiikista, ja toisinpäin. “Elokuva kertoo kuvitteellisella tasolla ihmisen ja eläimen ikiaikaisesta suhteesta”, Saksa sanoo. “Elokuvan musiikki on sanaton kieli näiden kahden maailman välillä, ja samalla kutsu eläimeksi muuttumiseen. Musiikillinen improvisaatio on dialogia ilman puhetta. Sen avulla on mahdollista kadottaa kieli ja löytää uusia tapoja tuntea ja kuvitella uusia elämänmuotoja.”

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertin yhteydessä Musiikkiarkisto jakaa Erik Lindströmin apurahan nuorelle jazzmuusikolle https://musiikkiarkisto.fi/toiminta/erik-lindstromin-rahasto.php. Apurahan saaja soittaa lopuksi Vernerin ja Mikan kanssa. Viime vuonna stipendin sai Aleksi Heinola, kukahan tänä vuonna?

Kuvat: Sakari Puhakka

Konsertti toteutetaan pienellä yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden. Ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla pyritään takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen konserttielämys. Pyydämme konserttiasiakkaitamme noudattamaan ohjeistustamme:

  • Saapuminen konserttiin on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Sairastapauksessa lipulla on palautusoikeus.
  • Vältä lähikontaktia muiden konserttiasiakkaiden kanssa. Takaamme istumapaikan kaikille asiakkaille. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
  • Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä ja lähtiessäsi.
  • Otathan muut asiakkaat huomioon jonottaessasi.
  • Suosimme maksutavoissa korttimaksua. Jos ostat levyjä, käytä vain korttimaksua.
  • Älä juo samasta lasista tai pullosta toisten kanssa.
  • Noudatamme kaikessa siisteydessä ja hygieniassa Sosiaali- ja terveysministeriön antamia ohjeita.

kuopio

Jazzliiton levynjulkaisukiertueella: Kari Ikonen: Impressions, Improvisations & Compositions,Kings Crown, kuopio8.9. Klo 18:00

keikka

Kari Ikonen Impressions, Improvisations and Compositions 
Kari Ikonen – soolopiano

Pianisti-säveltäjä Kari Ikosen soolopianorepertuaari Impressions, Improvisations & Compositions julkaistaan 28. elokuuta levyn muodossa saksalaisella Ozella Musicilla. Nimensä mukaisesti Kandinsky-vaikutteisen albumin musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo, preparointeineen ja erikoistekniikoineen.

https://kariikonen.com/kari-ikonen-solo/

 

 

tampere

Eclipse Jazz Club: Kalle Kalima & Tatu Rönkkö - Lampen - Levynjulkaisu,Kulttuuriravintola Kivi, tampere8.9. Klo 19:30

Showtime klo 19.30 (ovet 18.30)
HUOM! Rajoitettu yleisömäärä.

Kalle Kalima: guitar
Tatu Rönkkö: percussions and sampler

Rumpali Tatu Rönkkö ja kitaristi Kalle Kalima soittivat ensi kerran yhdessä Etelä-Tirolin vuorilla, Alto Adige -festivaalilla, joka oli lyönyt heidät 'blind date' -keikalle laulaja Andreas Schaererin kanssa pikkukylän torin lavalle. Molemmat olivat lähteneet Suomesta eri aikoina ulkomaille asumaan, joten se oli luonteva kohtaamispaikka vapaalle improvisaatiolle. Kokemuksesta innostuneena he soittivat joitakin keikkoja Berliinissä ja Hampurissa duona. Musiikilliseksi suunnaksi tiivistyi vapaat ja spontaanit kollektiiviset sävellykset, jotka kuitenkin orientoituvat minimal rockin ja elektronisen musiikin laidalle.

Berliinin Zentrifuge-studiossa äänitetyssä sessiossa he luovat omalaatuisen hypnoottisen sävelmaailman myös päällekkäisäänityksiä käyttäen. Levyn avaa 'Lampen' road movie -tyypisellä riffillä, joka rauhallisesti etenee avarassa maastossa. 'Green and Grey', joka on aiemmin julkaistu Kaliman Pentasonic-levyllä, saa tässä tuoreen tulkinnan toisena raitana. 'Dosen' on sykkivä äänimaisema, joka henkii saksalaisen krautrockin sävyjä. 'Kerzen' on vangitseva matka kynttilöiden sielunmaisemaan. 'Stempel' kuvastaa sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka Zentrifuge-studiossa Berliinissä vallitsi sessioiden aikana. Aikaisemmin elokuvateatterina ja jehovien salina toiminut studio on täynnä soittimia ja kaiken maailman romua ja roinaa, moottoripyöräkin. Levyn äänittänyt Tito Knapp asuu studiossa ja kodikas sisustus on hyvin vapaalla pensselillä toteutettua.

Liput 15€ (+palvelumaksu ennakkolipuista)