Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 23.9.

helsinki

Mortal Lease Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki23.9. Klo 20:00

Josefiina Vannesluoma – laulu

Mikael Myrskog – kosketinsoittimet

Nathan Francis – basso

Ville Luukkonen – rummut

HUOM. Keikka alkaa klo 20.00

UMO Helsinki Ensemble & Guests: Runo ja Musiikki – Klassinen ja Jazz,Aleksanterin teatteri, helsinki23.9. Klo 19:00

Runojen käyttäminen sanoituksissa on ollut säveltäjille aina mielenkiinnon kohteena.

Tässä illassa säveltäjä-jazztrumpetisti Tero Saarti on käyttänyt P. Mustapään ja Aale Tynnin runoja sävellyksen pohjana.

– Minulle Aale Tynnin ja P. Mustapään runot ovat avanneet uusia keinoja oman sävelkielen kehittymiseen. Runot ovat kuin tarinoita näiden kahden suuren runoilijan yhteiselosta ja rakkaudesta, ja olen sävellyksilläni yrittänyt tuoda esiin tätä puolta, kertoo Saarti.

Näitä sielukkaita ja koskettavia runoja tulkitsevat laulajat Annimaria Rinne ja Juha “Jay” Kortehisto. Heidän kanssaan lavalle nousevat UMO Helsinki Ensemble, viulutaiteilija Minna Pensola sekä musiikin monitaituri Riku Niemi.

Ohjeet turvalliseen konserttivierailuun >>

Liput Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Peruslippu 35 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 32 €

Esiintyjät:

Annimaria Rinne (laulu), Juha “Jay” Kortehisto (laulu, pasuuna), Minna Pensola (viulu), Riku Niemi (vibrafoni).

UMO Helsinki Ensemble: Tero Saarti (trumpetti), Seppo Kantonen (piano), Manuel Dunkel (saksofoni), Ville Herrala (basso) ja Markus Ketola (rummut).

 

Kuva: Teemu Mattsson

Sid Hillen 500. soolokonsertti,Temppeliaukion kirkko, helsinki23.9. Klo 10:00

keikka

4€, vapaa pääsy Museokortilla, Helsinki Cardilla ja Töölön seurakunnan jäsenkortilla sekä alle 18-vuotiaille.

Pianisti-säveltäjä Sid Hillen vuonna 2002 aloittama soolokonserttisarja huipentuu tänä syksynä 500. konserttiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Suomen monipuolisimpiin musiikintekijöihin lukeutuva Hille julkaisee samalla uuden sooloalbuminsa Here – Beyond The Infinite, joka punoo yhteen improvisoidun livekonsertin sekä studiossa äänitettyjen vanhojen syntetisaattorien omalaatuiset soundit.

Saksalaissyntyinen säveltäjä ja pianisti Sid Hille on yksi Suomen arvostetuimpia ja monipuolisimpia artisteja, joka tunnetaan muun muassa improvisaatiotriostaan F#, kamarimusiikkikokoonpanosta Sid Hille Camerata, avantgarde-kvintetistä Contemporary Collective sekä duoprojekteista kansainvälisten muusikkojen, kuten Herbert Köninghoferin ja Enzo Favatan kanssa. Kansainvälisesti ansioitunut ja palkittu Sid Hille on säveltänyt musiikkia myös big bandeille, kamariorkestereille ja elokuvamaailmassa.

Konserttisarjaa tukevat Helsingin kaupunki, Taike, MES sekä Helsingin seurakuntayhtymä.

pori

Validi Karkia -Klubi + Vapaat äänet: Superposition,Studio Hilkka, pori23.9. Klo 19:00

keikka

VALIDI KARKIA -KLUBI #297

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Kiertue käsittää yhteensä 15 konserttia. Porissa Validi Karkia -klubi esittää suomalaiskvartettia keskiviikkona 23.9. ja ranskalaisduoa torstaina 1.10.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Superpositionin musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edward Vesalan kvarteteista. Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Fredriksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

“Sointusoittimesta pitäytymisen ohella kuulokuvaa määrittävät nimenomaan akustiset instrumentit. Kun vielä sävellystyön jäljitä on syntynyt upean herkkäpiirteistä musiikkia, on levyn yleisvaikutelmassa jotain luonnollisen eloisaa mutta samalla vastustamattoman kaunista.”
Jyri Ojala – Karjalainen

Superposition:
Adele Sauros, tenorisaksofoni
Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Studio Hilkka, Valtakatu 22, Pori
Showtime klo 19.00, ovet auki klo 18:30 | Liput 20 €
Ikärajaton, kuvaaminen ja äänittäminen kielletty
Ennakot: Music-Divari Green River, Pihlajamaan Musiikki,
kukkesand@hotmail.com

Paikkoja on rajoitetusti. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian aikaisiin rajoituksiin liittyen.
Ethän osallistu tapahtumaan, mikäli sinulla on flunssan oireita!

Konsertti toteutetaan Satakunnan Kulttuurirahaston tuella.
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto 

 

vantaa

Vapaat äänet: Roberto Negro & Emile Parisien,Koivupää Soi, vantaa23.9. Klo 18:00

Roberto Negro (www)

Emile Parisien (www)

keikka

Pianisti Roberto Negro ja saksofonisti Emile Parisien tarjoavat mielikuvituksen lentoa Györgi Ligetin jäljillä. Vapaat äänet järjestää kaksi pihakonserttia Vantaan Koivupäässä keskiviikkona 23.9. ja torstaina 24.9.

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Ennen kiertueen varsinaista alkua ranskalais-italialaisduo pitää taiteilijanresidenssin Vantaan Koivupäässa 23. ja 24. syyskuuta. Molempina päivinä klo 18 kaksikko avaa harjoitussalin ikkunat yleisölle ja soittaa vajaan tunnin konsertin. Yleisö on tervetullut Visapolku 3 talon etupihalle nauttimaan huippukaksikon vuoropuhelusta. Duo esittää katkelmia Les Métanuits -ohjelmastaan ja antaa 1920-luvun täysin kunnostetun Steinway M-flyygelin ja Selmer-Série III sopraanosaksofonin soida täysipainosesti syysiltaan. Konserttiin on vapaa pääsy. 

Les Métanuits on visionäärisen pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetista ”Métamorphoses nocturnes” pianolle ja sopraanosaksofonille. Tähän mahtavaan leikkimieliseen seikkailuun hän on kutsunut duokumppanikseen palkitun saksofonisti Emile Parisienin, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kanssa että duona harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa. 

Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin kiertuetta varten laaditun turvallisuussuunnitelman mukaisesti.  Pihalle asetettaan valmiiksi tuoleja turvavälit huomioiden. Säävaraus.

Roberto Negro & Emile Parisien Les Métanuits
Roberto Negro, piano
Emile Parisien, sopranosaksofoni

Koivupää Soi | Visapolku 3, 01730 Vantaa | järjestämme 25 istumapaikkaa

Lisätietoja ja paikkavaraukset: Charles Gil charlesgil22@gmail.com 050-5716 516