Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.9.

helsinki

Iiro Rantala: My Finnish Calendar,G Livelab Helsinki, helsinki24.9. Klo 19:00

keikka

Liput 30 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3€
Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Suomalaisen jazzin yleisnero Iiro Rantala on aina ylittänyt genrerajat naureskellen, ja tekee niin nytkin uudessa esityksessään My Finnish Calendar, joka on vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Uusiin sävellyksiinsä Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden läpi ja 12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan.

kotka

Vapaat äänet: Superposition,Nelosteatteri, kotka24.9. Klo 19:00

keikka

JAZZIN LUONNONVOIMA!

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10. 

Kotkassa torstaina 24.9. kuullaan Superposition, eli säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. 

Superposition
Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Liput 12/10/8 €

turku

Aili Ikonen: Suru ei oo suora viiva,Logomo, Teatro-sali, turku24.9. Klo 19:00

keikka

Liput 27,50€

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen julkaisee uuden levynsä Suru ei oo suora viiva 4.9.2020. Uusi levy luotaa lohdun, luottamisen, luopumisen ja elämälle antautumisen teemoja. Sävellykset ja sanoitukset ovat Ikosen käsialaa, sovituksista vastaa yhtyeen basisti Mikko Pellinen.

"Kaikissa kohtaamisissa ja elämän tapahtumissa vuorottelevat valo ja varjo, sekä niiden välinen siirtymätila, jossa värit sekoittuvat. Minua kiehtoo tämä välitila, mitä kaikkea se minussa ja meissä synnyttää. Levylle syntyi lauluja uusista aluista, hämärän kauneudesta ja irti päästämisestä."

Ikonen tuo mukanaan Logomon teatro-saliin luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo yhdeksän vuoden ja neljän albumin verran.

Aili Ikonen - laulu
Janne Toivonen - trumpetti
William Suvanne - saksofonit
Tuomas J. Turunen - piano
Mikko Pellinen - basso
Mikko Arlin - rummut

vantaa

Vapaat äänet: Roberto Negro & Emile Parisien,Koivupää Soi, vantaa24.9. Klo 18:00

Roberto Negro (www)

Emile Parisien (www)

keikka

Pianisti Roberto Negro ja saksofonisti Emile Parisien tarjoavat mielikuvituksen lentoa Györgi Ligetin jäljillä. Vapaat äänet järjestää kaksi pihakonserttia Vantaan Koivupäässä keskiviikkona 23.9. ja torstaina 24.9.

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Ennen kiertueen varsinaista alkua ranskalais-italialaisduo pitää taiteilijanresidenssin Vantaan Koivupäässa 23. ja 24. syyskuuta. Molempina päivinä klo 18 kaksikko avaa harjoitussalin ikkunat yleisölle ja soittaa vajaan tunnin konsertin. Yleisö on tervetullut Visapolku 3 talon etupihalle nauttimaan huippukaksikon vuoropuhelusta. Duo esittää katkelmia Les Métanuits -ohjelmastaan ja antaa 1920-luvun täysin kunnostetun Steinway M-flyygelin ja Selmer-Série III sopraanosaksofonin soida täysipainosesti syysiltaan. Konserttiin on vapaa pääsy. 

Les Métanuits on visionäärisen pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetista ”Métamorphoses nocturnes” pianolle ja sopraanosaksofonille. Tähän mahtavaan leikkimieliseen seikkailuun hän on kutsunut duokumppanikseen palkitun saksofonisti Emile Parisienin, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kanssa että duona harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa. 

Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin kiertuetta varten laaditun turvallisuussuunnitelman mukaisesti.  Pihalle asetettaan valmiiksi tuoleja turvavälit huomioiden. Säävaraus.

Roberto Negro & Emile Parisien Les Métanuits
Roberto Negro, piano
Emile Parisien, sopranosaksofoni

Koivupää Soi | Visapolku 3, 01730 Vantaa | järjestämme 25 istumapaikkaa

Lisätietoja ja paikkavaraukset: Charles Gil charlesgil22@gmail.com 050-5716 516