Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.9.

lahti

A Tribute to Louis Armstrong. Lahti Big Band feat. Kalevi Louhivuori,Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali, lahti25.9. Klo 19:00

Erno Tiittanen

Jorma Kalevi Louhivuori

Lahti Big Band

Liput 20 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 15 euroa

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainvälisesti arvostetumpia, palkituimpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. A Tribute to Louis Armstrong -konsertti on kunnianosoitus juurimusiikin uudistajalle, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan. Louis Armstrong oli myös yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä ja suurenkin yleisön suosikki. Ohjelmisto pohjautuu LBB:N kapellimestarin ja taiteellisen johtajan Erno Tiittasen uusiin sovituksiin, jotka Louhivuoren mukaan tuovat tuttuihin kappaleisiin "uutta twistiä".

Lahti Big Band kapellimestarinaan Erno Tiittanen
Kalevi Louhivuori, trumpetti ja laulu

porvoo

Aili Ikonen: Suru ei oo suora viiva,Taidetehdas, Tehdassali, porvoo25.9. Klo 19:00

keikka

Peruslippu 33,50€, alennusliput 22,50€

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen julkaisee uuden levynsä Suru ei oo suora viiva 4.9.2020. Uusi levy luotaa lohdun, luottamisen, luopumisen ja elämälle antautumisen teemoja. Sävellykset ja sanoitukset ovat Ikosen käsialaa, sovituksista vastaa yhtyeen basisti Mikko Pellinen.

"Kaikissa kohtaamisissa ja elämän tapahtumissa vuorottelevat valo ja varjo, sekä niiden välinen siirtymätila, jossa värit sekoittuvat. Minua kiehtoo tämä välitila, mitä kaikkea se minussa ja meissä synnyttää. Levylle syntyi lauluja uusista aluista, hämärän kauneudesta ja irti päästämisestä."

Ikonen tuo mukanaan konserttiin luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo yhdeksän vuoden ja neljän albumin verran.

Aili Ikonen - laulu
Janne Toivonen - trumpetti
William Suvanne - saksofonit
Tuomas J. Turunen - piano
Mikko Pellinen - basso
Mikko Arlin - rummut

savonlinna

Vapaat äänet: Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien,Kulttuurikellari, savonlinna25.9. Klo 19:00

Superposition!

Emilie Parisen (www)

Roberto Negro (www)

keikka

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. 

Les Métanuits on visionäärisen ranskalaisen pianistin Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta Métamorphoses nocturnes. Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio unkarilais-itävaltalaisen säveltäjäsuuruuden teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Duokumppaninaan Negrolla on palkittu saksofonisti Emile Parisien.

Superposition

Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Roberto Negro & Emile Parisien (FR)

Roberto Negro, piano / Emile Parisien, sopraanosaksofoni

Liput ennakkoon Kulttuurikellarin sivuilta 20/15 € tai ovelta 22/17 €