Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien, feat. Susanna Kinnunen, tanssi,Raahesali, raahe27.9. Klo 16:00

Superposition!

Roberto Negro (www)

Emile Parisen (www)

keikka

RANTAJATSIKLUBI

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10. Raahesalin konsertissa vierailee myös upea tanssija Susanna Kinnunen.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Frediksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Les Métanuits on visionäärisen ranskalaisen pianistin Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta Métamorphoses nocturnes. Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio unkarilais-itävaltalaisen säveltäjäsuuruuden teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Duokumppaninaan Negrolla on palkittu saksofonisti Emile Parisien. Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin kiertuetta varten laaditun turvallisuussuunnitelman mukaisesti. 

Superposition

Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Roberto Negro & Emile Parisien (FR)

Roberto Negro, piano / Emile Parisien, sopraanosaksofoni

Liput 20 / 15 / 10 eur

Järj. Rajatsi ry


Keikat samana päivänä kaupungissa raahe

Ei muita keikkoja.